Zwolsche Boys E1 10 - 0  BAS JO11-1
5-9-2009, 09:00 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS E1 verliest van Zwolsche Boys

Ondanks het vroege vertrek was iedereen aanwezig om de laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie winnend af te sluiten. Zwolsche Boys was de tegenstander, het team had tot nu toe een degelijke voorbereiding gespeeld en was dus een mooie tegenstander om te kijken waar we nu precies staan.

In de wedstrijdbespreking werd duidelijk gemaakt dat we meteen fel uit de start blokken moesten komen, ondanks dat stonden we na een minuut al tegen een achterstand aan te kijken. De E1 van BAS had het duidelijk lastig met het zeer snelle kunstgras, Zwolsche Boys daarentegen wist hier prima mee om te gaan en kon makkelijk combineren. Waar de ballen van BAS meer uit gingen dan in het veld bleven kon Zwolsche boys constant druk houden op de helft van BAS.

Na 13 minuten te hebben gevoetbald stond het daarom ook verdient 3-0 voor Zwolsche boys. BAS kwam langzaam aan steeds beter in de wedstrijd en wist in de volgende 13 minuten goed weerstand te bieden. BAS kreeg een aantal goede kansen en de ‘Berlijnse muur’ met Hidde, Dana en Wesley kon Zwolsche boys van het scoren weerhouden. Met een 3-0 achterstand in de rust was nog van alles mogelijk.

Maar BAS begon weer niet scherp na even te hebben gerust en na 2 minuten stond het al 5-0, ondanks de twee snelle tegengoals kon BAS zich weer terug in de wedstrijd vechten en kwamen er wederom kansen, maar BAS had het lastig met de kunstgras mat van Zwolsche boys. Zwolsche boys hield de bal knap in de ploeg en kon de score ondanks het verzet van BAS uitbreiden naar 10-0. Ondanks de dikke nederlaag zagen de trainers ook duidelijk positieve punten, want het is nu al duidelijk dat alle spelers stappen gemaakt hebben.

Dana hield er ondanks de 10 tegengoals veel ballen tegen en kon er vaak een goed vervolg aan geven, Hidde hield een record aantal ballen tegen en staat nu al bekend, samen met Wesley, Lorenzo en Dana, als de ‘berlijnse muur’. Wesley groeit duidelijk in zijn rol als voetballer en zijn passes worden steeds beter, Lorenzo had het moeilijk vandaag maar herstelde zich in de laatste 10 minuten door de mouwen eens goed op te stropen.

Het middenveld maakte duidelijk de meeste meters door het snelle veld, waar vooral Leander in uitblinkt. Hij word vandaag ook dik verdient als Man of the Match uitgeroepen. Wouter speelt tegen tegenstanders die soms wel twee koppen groter zijn als hemzelf, maar dat lijkt voor Wouter zelf niet uit te maken. Bé speelt, net zoals alle andere wedstrijden in de voorbereiding heel goed, en pakt makkelijk ballen af. Bas heeft duidelijk al stappen gemaakt en word al steeds feller in de duels.

De aanval bestond uit de eerder genoemde wouter of Ruben, de topscoorder van de E1, die altijd en overal weet te scoren behalve vandaag. Ruben had het moeilijk om een actie te maken op het snelle kunstgras, maar begon daardoor iets meer om zich heen te kijken en wat meer te passen. En liet daarin zien dat hij al kleine stappen maakt op dat gebied.

ZWOLSCHE BOYS E1 - BAS JO11-1: 10 - 0