VSCO '61 E1 11 - 3  BAS JO11-1
12-9-2009, 09:00 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS E1 verliest 1ste competitie wedstrijd

BAS E1 heeft zijn eerste competitie wedstrijd met 11-3 verloren van VSCO’61 E1. In een wedstrijd waar VSCO’61 duidelijk de bovenliggende partij was en BAS moeite had om de bal in de ploeg te houden werd er dan ook verdiend gewonnen door VSCO’61.

Er werd zonder Leander, Wesley en Dana vetrokken richting Oosterwolde. Leander en Wesley waren nog steeds geblesseerd en Dana had een gezinsuitje, gelukkig was Twan Lassche bereid om de E1 een handje te helpen, waardoor we de wedstrijd alsnog konden spelen. Na een goede warming-up, waarbij de gelegenheids keeper Bé een goede indruk achterliet, werd er gestart in Oosterwolde.

Maar ondanks de goede warming-up stonden we na 1 minuut al weer tegen een achterstand aan te kijken. Toen we in de 6de en 8e minuut wederom een tegendoelpunt kregen lieten sommige het hoofd al een beetje hangen. Gelukkig had Bas het er nog wel zin in en na een mooie loopactie kon hij de bal achter de keeper van VSCO’61 schieten, na een goede pass van Ruben. VSCO’61 kon het helaas herstellen en maakte 4-1, maar Bas had er duidelijk zin in en ging voor zijn 2de bakje patat. Hij was als enige oplettend bij een corner die slecht werd uitverdedigt door VSCO’61.

Toen kwam er een sterke periode voor VSCO’61 aan en scoorde ze driemaal, maar ondanks de sterke periode liet onze 2e spits Wouter ook nog even zien dat hij het nog niet wou opgeven. Vanaf de aftrap slalomt hij door het team van VSCO’61 om uiteindelijk met een panna bij de keeper te scoren. En met de stand van 7-3 gingen we rusten.

In de rust werd er afgesproken dat we er nog een schepje erboven op gingen doen en de koppies moesten weer omhoog. In de 2de helft deed BAS er inderdaad een schepje boven op, want Wouter liet nog even zien dat zijn actie in de eerste helft geen toeval was. Hij was vandaag ongrijpbaar voor de verdediging van VSCO’61 en werd ook verdiend man of the match. Ruben en Lorenzo waren ook wakker geworden en wonnen veel duels. Ondanks de betere inzet was BAS niet in staat om te scoren en VSCO’61 maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde viermaal.

Volgende week staat Dos Kampen E2 voor de deur en hoopt BAS de eerste punten te pakken. Zolang de spelers met de borst vooruit het veld ingaan hebben de beide trainers er alle vertrouwen in, want die overwinning komt vanzelf.

Bas van Luenen

Wouter van Putten

VSCO '61 E1 - BAS JO11-1: 11 - 3

1' doelpunt 1 - 0
6' doelpunt 2 - 0
8' doelpunt 3 - 0
10' doelpunt 3 - 1  Bas van Luenen (Ruben Stuifzand)
12' doelpunt 4 - 1
15' doelpunt 4 - 2  Bas van Luenen (-)
16' doelpunt 5 - 2
18' doelpunt 6 - 2
20' doelpunt 7 - 2
21' doelpunt 7 - 3  Wouter van Putten (-)