ASV Dronten E2 5 - 2  BAS JO11-1
21-11-2009, 11:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS E1 wint (bijna)!

Voor de tweede keer dit seizoen stond de wedstrijd tegen Asv Dronten E2 op het programma. In de voorbereiding werd er al een keer geoefend tegen de Drontenaren, toen verloor BAS met 0-11. In tegenstelling met toen was dat nu alle spelers op tijd aanwezig waren, (waarschijnlijk) was dat vooral te danken aan de late vertrektijd. De E1 moest namelijk pas om 11:15 voetballen in Dronten. Het resulteerde gelukkig wel in veel tevreden ouders en uitgeslapen spelers. Dit alles zouden misschien wel de combinatie zijn voor de E1 om de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen.

Aangekomen in Dronten werd duidelijk dat we op kunstgras zouden spelen en vele dachten dat het kunstgras misschien wel in ons nadeel zou zijn. Asvd zou daar meer ervaring mee hebben, omdat ze er ook op trainen. De trainers waren duidelijk, ‘’gras is gras en we moeten gewoon onze stinkende best gaan doen’’. Ook werd het klein en groot weer behandeld in de wedstrijdbespreking en de trainers wouden graag wat meer acties te zien krijgen, want daar was de afgelopen weken veel op getraind.

Om precies 11:15 werd er afgetrapt op veld 3B. Het begin was rommelig, Asvd had zich ingesteld op een ander BAS en zij kwamen er al snel achter dat BAS zich niet zomaar gewonnen ging geven. Asvd kwam steeds meer in de wedstrijd, maar het verdedigingsduo Hidde en Wesley hield goed stand. Asvd werd zo goed op afstand gehouden. Ondanks het goede verdedigingswerk kwam Asvd wel op voorsprong. Een strak genomen corner komt voor de voeten van een aanvaller van Asvd en die schiet de bal hard achter Dana.

Maar BAS liet voor het eerst deze competitie niet hun koppies zakken en in plaats van hun stapje terug deed BAS er drie stappen bij. Gevaarlijke aanvallen met vaak onze kleine spits Wouter van Putten in de hoofdrol. Hij was vaak ongrijpbaar voor de verdedigers van Asvd en stond ook aan de basis van het eerste doelpunt, die goed werd afgerond door Ruben. Gejuich vanaf de zijkant en uitzinnige spelers tot gevolg, want BAS maakte niet alleen gelijk, maar speelde beter als Asvd. Het spel golfde op en neer, maar BAS was duidelijk de betere ploeg in deze periode. Jammer genoeg viel het doelpunt niet, zodat we moesten rusten met een gelijke stand.

In de rust werd afgesproken dat we dit spel moesten doorzetten en straks allemaal met rode koppies van het veld stappen. Leander besloot om toch maar even te blijven en later naar zijn feestje te gaan, dus mocht Wouter even rusten en werd Leander in de spits gezet. De yell werd voor de tweede keer gedaan en sommige beweerden zelfs dat de yell in Biddinghuizen te horen was. Alles leek erop dat de E1 uit Biddinghuizen misschien wel punten ging pakken.

Er werd gefloten voor het begin van de tweede helft en het scheelde niet veel of we hadden op een achterstand gestaan. De meegereisde ouders moedigde de spelers nog harder aan en het spel van de eerste helft werd weer opgepakt. Veel kansen voor beide teams, maar helaas was het niet BAS, maar Asvd die daar voor het eerst gebruik van maakte. Toen niet veel later de derde van Asvd werd gescoord uit een corner bereidde de trainers zich voor op het ergste.

Maar BAS liet het er niet bij zitten en onder aanvoering van aanvoerder Hidde werd Asvd steeds meer naar achter geduwd. Niet veel later lag de dikverdiende aansluitingstreffer ook achter de keeper van Asvd. Hidde kopte raak vanuit een corner van Ruben. BAS vocht de laatste tien minuten voor wat het waard was, maar de vermoeidheid sloeg toe en Asvd maakte vijf minuten voor tijd de 4-2 en de 5-2.

Ondanks de uitslag waren de Trainers en meegereisde supporters tevreden met het vertoonde spel van de E1-spelers. ‘’We zien duidelijk progressie bij de spelers en deze uitslag telt voor ons als een overwinning, want in de voorbereiding verloren we nog kansloos 0-11 van Asvd en nu zaten we dicht tegen een gelijkspel of overwinning aan’’, aldus één van de trainers. Volgende week staat de nummer acht Hierden op het programma en we roepen ook alle ouders op om aankomende zaterdag te komen en de E1 aan te moedigen , zodat we de competitie misschien toch nog met een overwinning af te sluiten.

Een trotse trainer!

Hidde Oosterkamp

Ruben Stuifzand

ASV DRONTEN E2 - BAS JO11-1: 5 - 2

8' doelpunt 1 - 0
21' doelpunt 1 - 1  Ruben Stuifzand (-)
33' doelpunt 2 - 1
36' doelpunt 3 - 1
42' doelpunt 3 - 2  Hidde Oosterkamp (-)