WHC E3 2 - 7 (1 - 3) BAS JO11-1
13-3-2010, 08:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

BAS E1 domineert, en laat zijn kunsten zien!

De jongens en dame van de E1 van BAS hebben er lang genoeg op gewacht, maar nu eindelijk na een half jaar is daar de eerste overwinning van het seizoen! De laatste weken was er, volgens de trainers, een scherpe indruk bij de spelers. Dit reslteerde vandaag in een felle strijd, met BAS E1 als de verdiende winnaar.

Rond 07:45 vertrok BAS E1 richting Wezep, waar het moest aantreden tegen WHC. Doordat de jongens en dame van BAS te laat vertrokken vanuit biddinghuizen, was er haast geen tijd meer voor een goede warming-up. Er werd dus even snel warm gelopen en een balletje rond gespeeld, voordat de scheidsrechter vloot voor het begin van de wedstrijd.

De eerste tien minuten waren duidelijk voor WHC, want BAS E1 kwam maar moeilijk op gang. Door de korte warming-up waren de jongens en dame nog een beetje dromerig en niet scherp genoeg. De jongens uit wezep kwamen daarom ook verdiend op voorsprong, maar…

Ineens was daar Ruben Stuifzand die een schot loste op de keeper van WHC. De keeper kon de bal in eerste instantie nog tegenhouden, maar kon er niet voor zorgen dat Bas van Luenen binnen de minuut al weer gelijk maakte. En nog geen twee minuten later, was het opniew Ruben die goed doorzette aan de linkerkant. Maar in plaats van dat ruben voor eigen succes ging, besloot Ruben voor te geven op de vrijstaande Wouter. Een verstandige keus, want Wouter wist daar wel raad mee. Simpel prikte van Putten de bal achter de keeper van WHC. Het was nu BAS die het spel domineerde, met mooie combinaties kwam WHC er niet meer aan te pas. De 1-3, een kopbal van Wesley van Uden, was daarom ook zeer terecht. BAS bleef totaan de rust kansen creëren, maar helaas bleef het in de eerste helft bij 1-3. BAS E1 is los!!

In de rust werd gehamerd dat de jongens en dame vooral niet moesten opgeven, maar doorgaan. ‘Blijf overspelen en zorg dat WHC geen één keer bij het doel van Dana komt’, werd er geroepen door de trainers. De Yell werd weer gedaan, en deze keer zo hard, dat de jongens van WHC verschrikt even naar de kant BAS keek. De tweede helft was ook nog maar net op gang toen BAS er al 1-5 van had gemaakt. Wouter scoorde zijn tweede van de ochtend en Leander schoot de bal snoeihard, onderkant lat, in de goal.

BAS gaf even wat gas terug, om tien minuten later het gas weer vol open te zetten. De goal van WHC werd belaagd door spelers van BAS, waardoor de 1-6 en de 1-7 niet lang meer konden uitblijven. Het was dan ook Ruben, die na vier assisten ook zelf nog een doelpunt kon maken en wederom was het leander die er na een minuut ook nog 1-7 van wist te maken.

BAS E1 bleef maar doorgaan, maar wisten jammer genoeg geen monsteruitslag neer te zetten. Dat uiteindelijk nog de tweede tegengoal viel was jammer, maar daar kunnen de trainers zich niet druk om maken. ‘Het belangrijkste was gewoon die eerste overwinning van het seizoen pakken, en hoe we die wedstrijd winnen maakt dan even niet uit.’ Aldus één van de blije trainers.

Wouter van Putten

Leander Touw

Wesley van Uden

Ruben Stuifzand

Bas van Luenen

WHC E3 - BAS JO11-1: 2 - 7 (1 - 3)

10' doelpunt 1 - 0
11' doelpunt 1 - 1  Bas van Luenen (Ruben Stuifzand)
13' doelpunt 1 - 2  Wouter van Putten (Ruben Stuifzand)
18' doelpunt 1 - 3  Wesley van Uden (Ruben Stuifzand)

31' doelpunt 1 - 4  Wouter van Putten (Leander Touw)
32' doelpunt 1 - 5  Leander Touw (Ruben Stuifzand)
45' doelpunt 1 - 6  Ruben Stuifzand (-)
46' doelpunt 1 - 7  Leander Touw (Wouter van Putten)