Reaal Dronten E1 3 - 4 (3 - 1) BAS JO11-1
11-9-2010
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS toont veerkracht tegen Reaal Dronten E1.

Afgelopen zaterdag stond de altijd gevreesde derby tegen Reaal Dronten op het programma. Vorig jaar werd BAS E1 hier nog van de mat gespeeld. Met een 18-1 verlies – tegen de latere kampioen in de eerste klasse – keerde de Biddinghuizenaren toen huiswaarts. Reden genoeg voor de leiding om de wedstrijd met een gezonde spanning tegemoet te zien.

De eerste helft begon erg BAS E1 erg goed. Ze lieten blijken dat ze naar Dronten gekomen waren voor de drie punten. Mede door goed combinatiespel en leuke acties kwamen de mannen uit Biddinghuizen vaak voor het doel van de Drontenaren. Hier restte echter nog één obstakel: de doelman van Reaal Dronten E1. Hij keepte een voortreffelijke wedstrijd en heeft vele doelpogingen van BAS om zeep geholpen.
Ondanks dat het middenveld goed schakelde en mee hielp met verdedigen, kwam Reaal er toch een keer doorheen. In de 11e minuut lieten twee spelers van BAS hun man los, waar de spits van Reaal dankbaar gebruik van maakte. Hij kwam oog in oog te staan met Dana en ronde het koel af. De score was geheel tegen de verhouding in: 1-0 voor Reaal. De voetballers uit Biddinghuizen gingen snel op zoek naar de gelijkmaker. In 17e minuut zette Leander zijn tegenstander van de bal en maakte een goede actie. Hij liep door naar het doel waar de keeper van Dronten eindelijk een keer het nakijken had. De 1-1 was een feit.
De gelijke stand was slechts van korte duur. BAS was korte tijd minder scherp, waardoor de spelers van Reaal de tijd en ruimte hadden om te doen met de bal wat ze wilden. Zowel in de 21e als in de 23e minuut leverde dit een tegendoelpunt op. Twee afstandschoten zorgden ervoor dat de ruststand 3-1 was. Ondanks dat het naar verhouding niet klopte, had BAS nog wel minimaal twee doelpunten te scoren in de tweede helft om een punt binnen te slepen.

In rust kregen de spelers te horen dat ze in de tweede helft door moesten gaan zoals ze de eerste helft gestart waren, maar nu moesten de doelpogingen omgezet worden in doelpunten. Na de korte peptalk kwam Corné naar zijn leiders toe met de opmerking: ‘ik denk dat ik ga scoren, ik ben namelijk helemaal aan het trillen’. Was dit een voorbede op wat zou gaan komen?

Lang hoefden de leiders niet te wachten op het bewijs van Corné zijn voorgevoel. In de 27e minuut maakte hij een goede actie en gaf de bal voor vanaf rechts. Deze voorzet landde in het doel, lichtelijk getoucheerd door Bas van Luenen. Dit snelle doelpunt was een positief impuls voor het team. Goed aanvallend voetbal, gecombineerd met goed werk van de verdedigers zorgde ervoor dat BAS stabieler ging voetballen. De aanvallers namen in de tweede helft duidelijk het heft in handen.
Bennet begon steeds meer in de wedstrijd te komen en ook Leander was erg bepalend. Opvallend op de rechterflank was vooral de erg creatieve Corné. Vaak haalde hij de achterlijn en gaf hij een voorzet.
Uiteindelijk was het Bennet die voor de 3-3 zorgde. Een weergaloze actie van Bennet vanaf het middenveld eindigde met een nog veel mooier schot van afstand. Met effect schoot hij de bal over de kansloze keeper van Reaal. De bal raakte het net en BAS stond weer op gelijke hoogte.
Het was duidelijk dat nu niet hetzelfde als in de eerste helft moest gebeuren. Drie minuten na de wereldgoal van Bennet was BAS bezig met een aanval opgezet van achteruit. Dit deden de verdedigers in de tweede helft erg goed. Ze namen de rust om op te bouwen van achteruit en als dat niet kon ging de bal netjes terug naar Dana.
Wouter kreeg op het middenveld de bal en speelde Leander in. Snel zorgde Leander voor een schot op doel, die er helaas niet inging. De bal stuiterde terug het veld in en weer was het Leander die als eerste bij de bal was, om alsnog het welverdiende doelpunt te scoren. De 3-4 stond nu op het scorebord en BAS was uitzinnig van vreugde.
De laatste minuten waren minuten waarin gestreden moest worden. Reaal ging voor alles of niets, iets wat bleek in de druk die gezet werd. De verdedigers moesten – evenals Dana – nog een paar minuten flink zweten om ervoor te zorgen dat er geen tegendoelpunt meer kwam. Mede door het goede schakelen van de middenvelders kon Reaal bijna niet meer doorbreken. De enkele keer dat dit gebeurde, was Dana de reddende engel. Toen na 54 minuten het eindsignaal klonk was het definitief: BAS E1 had de eerste drie competitie punten binnen. De begeleiding kan terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd, waarin BAS liet zien dat een 3-1 achterstand altijd nog om te buigen is naar een overwinning.