BAS JO11-1 - DOS Kampen E4 : 2-2

BAS JO11-1 2 - 2  DOS Kampen E4
18-9-2010

BAS moet genoegen nemen met punt

Na de goede overwinning van vorige week stond BAS vandaag een tegenstander te wachten die de eerste competitiewedstrijd met 15-0 verloren hadden van Berkum E3. Om 09:00 begon op sportpark ‘Het Bastion’ de wedstrijd tegen DOS Kampen E4. Voor de jarige Wouter een kleine reünie vanwege zijn historie bij deze club uit Kampen.

In de eerste helft speelde BAS individueel erg sterk. Veel duels werden gewonnen, het schakelen gebeurde in een hoog tempo en iedereen liet zien waartoe ze in staat waren. Het enige wat uitbleef dat waren de doelpunten. Ondanks de vele goede aanvallen kreeg BAS de bal er niet in. Vaak gebeurde het dat de aanvallers twee/drie spelers van DOS het nakijken lieten, maar zich vervolgens op de volgende man ‘stuk’ liepen. Tevens was er wat slordigheid in de passes, waardoor BAS zo nu en dan balverlies leed. De aanvallen van BAS bleven echter komen en langs de lijn werd al gezegd: ‘één doelpunt en de tegenstander is gebroken’.
Het lang verwachte en terechte doelpunt kwam in de 25e minuut. Op slag van rust vocht Corné rechtsvoor een duel uit met een – kop groter zijnde – verdediger. Goed hield hij zijn lichaam tussen de bal en de man, en op het juiste moment draaide hij weg en gaf hij voor. Voor het doel hoefde Bennet slechts de bal te controleren om deze vervolgens achter de keeper de plaatsen. De 1-0 was een feit.
Lang zou deze voorsprong echter niet duren. Ook nog voor rust scoorde DOS de gelijkmaker. De mid-mid wist de bal op een sublieme manier achter Dana te krijgen. Vanaf het middenveld knalde hij de opstuiterende bal naar voren die in het doel van BAS landde. Voor BAS een domper, voor DOS een opsteker.

Na rust kwam er niet veel verandering in de speelwijze van BAS. In tegenstelling tot de eerste helft werden nu de ballen vaker op doel geschoten. De lang verwachte voorsprong kwam echter niet voor BAS. De niet verwachte achterstand kwam wel. In de 44e minuut zien we een herhaling van de eerste helft: ver voor het doel van Dana stuitert de bal, waarna de middenvelder uithaalt. Ook nu kon Dana niets anders dan de bal over haar heen zien vliegen, waardoor door DOS met 1-2 voor kwam te staan.
Even leek de moed in de schoenen te zakken: hard werken, veel goede aanvallen en grote kansen werd ‘beloond’ met een 1-2 achterstand.
BAS pakte na de aftrap snel weer de draad op en ging ook weer voetballen. In de 47e minuut maakte Leander een goede actie en speelde twee man van DOS voorbij. Hij vond Bennet, die vervolgens voor de tweede maal deze zaterdag de bal achter de keeper wist te krijgen. In de laatste minuten bleven de jongens en dame van BAS vechten om de welverdiende winnende goal te scoren, maar het mocht niet baten. Met een 2-2 gelijkspel tegen DOS Kampen E4 moet BAS genoegen nemen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen IJVV E2 op het programma. Met een 12-1 overwinning op Go Ahead Kampen E3 en een krap 4-3 verlies tegen Berkum E3 beloofd dit een leuke pot te worden.