BAS JO11-1 - Reaal Dronten E1 : 6-1

BAS JO11-1 6 - 1 (3 - 1) Reaal Dronten E1
16-10-2010, 10:00 uur

BAS wint ook in vriendschappelijk verband van Reaal

Nadat BAS een aantal weken geleden de competitiewedstrijd met 3-4 gewonnen had stond afgelopen zaterdag opnieuw Reaal Dronten tegenover de E1 van BAS. Voordat deze wedstrijd afgewerkt werd, speelden Twan en Wouter nog met de E2 mee waar ze beiden met één doelpunt de E2 naar een 3-3 gelijkspel hielpen.

In de eerste 10 minuten werd duidelijk dat Dronten voor de winst ging. Ze speelden sterker dan de vorige wedstrijd en oefenden meer druk uit op onze goal. Dit werd de Drontenaren in de 11e minuut beloond met een doelpunt. Dana wist een afstandschot tegen te houden, maar kon de bal helaas niet klemmen. De spits van Dronten was er snel bij en scoorde de 0-1.

Kort na de aftrap kreeg Erik op linksachter de bal. Hij zag de ruimte aan de rechterkant liggen en speelde de bal op de reeds dieplopende Corné. Corné haalde de achterlijn en gaf een prima voorzet op Bas van Luenen. Bas wist hier wel raad mee, en zorgde ervoor dat de thuisspelende ploeg binnen anderhalve minuut weer gelijk stond met Dronten.
Het voetbal van 'de jongens uit de polder’ werd steeds beter en BAS begon het spel meer te domineren. In de 23e minuut kreeg spits Van Luenen iets te veel ruimte van de verdediging, wat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Wederom volgde een snelle goal, maar dit keer van dezelfde ploeg. Rechts-half Corné maakte een aanval goed af door de bal hard achter de keeper van Dronten te schieten. Zo beloonde Corné zichzelf en het hele team in de 24e minuut voor het goede spel dat gespeeld werd.

In de rust hamerden de leiders – en geblesseerde, maar wel aanwezige Leander – erop dat het spel niet moest verslappen in de tweede helft. Binnen twee minuten na rust werd al duidelijk dat de boodschap goed overgekomen was. Corné gooide aan de rechterkant in op Bennet, die Bas diep wegstuurde. Gemakkelijk haalde hij de achterlijn, waar hij de bal teruglegde op de meegelopen Bennet, welke de bal beheerst in het doel schoot.

De show ging door en aan het lijstje van doelpuntenmakers werd een verrassende naam toegevoegd. In de 32e minuut stond Erik klaar om de corner voor het doel te gaan slingeren, toen Jibelino zich buiten alle drukte op aan redelijke afstand van de goal aanbood. Erik ging voor zekerheid en speelde de bal naar Jibelino. De bal kwam prima voor zijn voeten en Jibelino wist hier wel raad mee. Met veel effect schoot hij de bal over de keeper heen en scoorde de 5-1.

In de 40e minuut probeerde Bennet een nog mooier doelpunt te scoren dan Jibelino, maar hij zag zijn afstandschot via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren. Gelukkig lette Bas goed op en scoorde in de rebound zijn derde treffer van de dag, de 6-1.

De begeleiding kan terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. De leiders waren daarom meer dan tevreden over de prestatie die de heren en dame geleverd hadden. Op alle linies deden de mannen hun werk en in het doel was het Dana die ervoor zorgde dat er slechts één tegendoelpunt viel.
Volgende week wacht ESC E1, de koploper in de eerste klasse. Zullen de dame en heren dan weer het niveau van afgelopen zaterdag halen?