BAS JO11-1 - ESC E1 : 2-6

BAS JO11-1 2 - 6 (2 - 2) ESC E1
23-10-2010, 10:00 uur

ESC E1 een maatje te groot voor BAS

Na een goed gespeelde wedstrijd van vorige week, moest BAS vandaag aantreden tegen de E1 van ESC.

De verdediging van de BAS stond vanaf het begin goed te voetballen wat zorgde voor weinig kansen van ESC. Slechts een paar keer wist ESC tot het doel van Dana te komen en daar kansen te creeëren.
In de 8e en 10e minuut waren er twee van die momenten dat ESC er doorheen kwam. Beide keren kregen de aanvallers te veel ruimte van zowel de middenvelders als verdedigers. Dit bleef niet ongestraft en resulteerde in twee tegendoelpunten.

De tegendoelpunten leken ervoor te zorgen dat er nog harder gewerkt werd door BAS. In de 18e kwam waarop lang gewacht was: de 1-2. Dana schoot de bal goed uit richting Bennet die op zijn beurt de verdedigers het nakijken gaf. De 1 op 1 kans die daarop volgde werd benut door Bennet.

Twee minuten later kwam was het weer Bennet die tekende voor een doelpunt. Twan stuurde Corné weg met een prima dieptepass. Corné gaf voor op Bennet, die maar al te graag zijn negende treffer van dit seizoen scoorde.

In de tweede helft was het voetbal van de thuisspelende ploeg toch iets minder. ESC domineerde meer en creëerde meer kansen. Een minuut na rust was een snelle counter van ESC goed voor een doelpunt.
Dankzij veel hardwerkende spelers bleef het tot de 41e minuut 2-3. Een doelpunt uit een corner en twee goed uitgespeelde aanvallen leidden tot een 6-2 verlies.

Ondanks deze uitslag verlieten de spelers en leider met een goed gevoel het veld. De enige speler die met een slecht gevoel terugkijkt op de wedstrijd is Leander, die na 8 minuten weer door zijn enkel ging en geblesseerd uitviel. Een bezoek aan de fysio zal duidelijk maken hoe lang Leander niet kan voetballen.

Volgende week wacht Go Ahead Kampen, de hekkensluiter uit onze competitie. Deze wedstrijd zal in Kampen om 09:00 gespeeld worden.