BAS JO11-1 - Wilsum E1 : 5-4

BAS JO11-1 5 - 4  Wilsum E1
19-3-2011, 09:00 uur

BAS wint in slotminuut van Wilsum

Na de verloren wedstrijd twee weken geleden tegen 't Harde E2 stond vorige week de thuiswedstrijd tegen Wilsum E1 op het programma. Ondanks dat Wilsum vorig seizoenshelft ook bij ons in de competitie zat, was dit pas de eerste ontmoeting tussen beide clubs.

BAS wist al vroeg in de wedstrijd de leiding te nemen. Het was Leander die in de 4e minuut de bal wist te veroveren, deze afspeelde op Bennet, en vervolgens zelf scoorde nadat hij door was gelopen en de bal van Bennet terug had gekregen. Lang kon BAS niet genieten van de voorsprong. Door een kleine verdedigingsfout kon Wilsum twee minuten later alweer op gelijke hoogte komen.

Het spel ging redelijk gelijk op, maar in de 19e minuut was het Wilsum dat uit een corner op voorsprong kon komen. Omdat de beide partijen tot de rust niet meer wisten te scoren, keek de thuisploeg in de rust tegen een 1-2 achterstand aan.

Kort na rust was het weer BAS dat als eerste wist te scoren. Uit een corner wist Leander de bal voor de tweede keer achter de doelman van de uitploeg te krijgen. We kwamen dus sterk "uit de kleedkamer".
Het volgende doelpunt was wederom voor ons. In de 34e minuut schoot Dana de bal erg goed uit naar Bennet. Bennet stuurde Wouter met een prima pass diep en deze scoorde ŕ la Messi vorig jaar tegen Arsenal. Op hoge snelheid stevende Wouter op de keeper af en lobde de bal over de keeper van Wilsum.
In plaats van een snel tegendoelpunt wist Bennet twee minuten later de 4-2 te maken. De wedstrijd leek belist, maar binnen een minuut wist Wilsum toch weer te scoren. Door drie goals in evenveel minuten was de stand van 2-2 naar 4-3 gaan.

Het spel ging op en neer en beide teams lieten (grote) kansen liggen. Vijf minuten voor tijd wist Wilsum dan toch op gelijke hoogte te komen. De linksvoor van Wilsum kreeg teveel ruimte en kon daardoor de bal achter Dana schieten.

BAS toonde echter veerkracht en wist middels een uithaal van Erik in de allerlaatste minuut toch nog de wedstrijd te winnen. Op ongeveer 15 á 20 meter van het doel van Wilsum sloeg Erik toe. Hij legde de bal voor zijn rechtervoet en wist de bal rechts onderin het doel te plaatsen. De vreugde voor het doelpunt kwam bij Erik pas als laatst opzetten. Pas toen hij besefte dat hij de winnende gemaakt had, verscheen er een glimlach op zijn gezicht.