ASV Dronten E4 3 - 2  BAS JO11-1
26-3-2011, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS doet zich tekort in derby

BAS E1 heeft vandaag de punten laten liggen in Dronten. Minimaal één punt was op zijn plaats geweest, maar kon het balbezit in de tweede helft omgezet worden in doelpunten, dan had er misschien nog meer ingezeten.

Het meegereisde publiek zag de mannen uit Biddinghuizen al snel achter komen. Een klassieke omschakelingsfout zorgde ervoor dat ASV Dronten al in de derde minuut kon scoren. Noah Slump (de zoon van...) werd vrijgelaten en kon de bal voorgeven op de spits van de thuisploeg. Deze liet zijn kans niet liggen en bracht de Drontenaren op voorsprong.

Tien minuten later stond wederom Noah vrij en ditmaal hield hij de eer aan zichzelf. Hij tikte de bal na een corner gemakkelijk binnen en zette Dronten op 2-0.

Een goede individuele actie van Leander bracht de roodhemden terug in de wedstrijd. Hij troefde vier spelers van ASVD af en wist de bal met een sliding nog achter de keeper te krijgen. De 2-1 was een feit.
Het was lang wachten op de 2-2, maar -mede met wat geluk- viel deze vlak voor rust. Uit een goede aanval hield BAS een verdiende corner over, welke goed werd uitgespeeld. Wouter nam de corner en speelde de ingeschoven Twan in. Twan speelde de bal naar Bas, die zich in de drukte voor het doel bevond. Bas wist de bal zo van richting te veranderen, dat hij in één keer achter de doelman van Dronten werd geschoten. Achteraf gaf hij toe dat hij de bal verkeerd raakte en eerst wilde aannemen en dan wilde schieten, maar dat verzwijgen we natuurlijk.

De tweede helft begonnen we met een ongebruikelijke opstelling in de voorste linies. In plaats van Wouter links, kwam hij op rechts te voetballen, en Bennet ging van de spitspositie naar links, waar hij ook nog bijna nooit had gestaan. Bas kwam in de punt van de aanval te staan.

Het was even wennen, maar de spelers pakten de positiewisselingen goed op. Ondanks dat hier en daar vergeten werd om te schakelen, ging de aanval steeds sterker spelen. Ook de verdedigers deden samen met Dana uitstekend werk en ASVD werd steeds meer terug gedrongen.

ASVD bleef echter gevaarlijk en zo nu en dan kwamen ze er goed uit, wat leidde tot gevaarlijke situaties voor ons doel. Één van zo'n aanval eindigde in de handen van Dana. Een ongelukkige uittrap volgde, waarna de bal in de voeten van een aanvaller van de tegenstander kwam. Deze bedacht zich geen moment en wist ASVD op voorsprong te brengen. Een baalmoment voor de goed keepende Dana, maar gelukkig realiseerde ze zich achteraf dat zoiets een keer kan gebeuren.

Het balbezit werd gedurende de tweede helft steeds meer voor BAS. Aanvallen gingen zowel links, rechts als door het midden, maar de aanvallers wisten het net niet te vinden.
Ondanks vergeefse pogingen tot het eindsignaal werd er niet meer gescoord. De wedstrijd eindigde hierdoor in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Leider Stephan blikt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd: "we hebben zowel individueel als in teamverband soms goed voetbal laten zien, maar het is jammer dat we dat niet om wisten te zetten in doelpunten. Willen we over twee weken de nummer twee van de competitie verslaan (DOS Kampen), dan moeten de aanvallen wel beter uitgespeeld worden".