BAS JO11-1 - DOS Kampen E3 : 4-0

BAS JO11-1 4 - 0  DOS Kampen E3
9-4-2011

BAS E1 doet komst DOS Kampen te niet

Vandaag mocht BAS aantreden tegen de nummer drie van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen DOS Kampen E3 werd met ruime cijfers gewonnen: 4-0.

Met het zonnetje op de velden en een voltallige selectie waren de ingrediënten voor een leuke voetbal-ochtend aanwezig. Klokslag 09:00 floot scheidsrechter Van Triest voor het begin van de wedstrijd.

De eerste minuten werden gedomineerd door DOS Kampen. Goede individuele acties en snelle aanvallen leken ervoor te zorgen dat het een moeilijke ochtend zou worden voor BAS. Zo nu en dan kreeg BAS de mogelijkheid om te counteren, maar het was voornamelijk de uitploeg die balbezit had en dreiging voor het doel wist te creëren.

De 1-0 voorsprong kwam dan ook met een gelukje. Na een schot van Bas kwam de bal in de rebound bij Wouter. Wouter wilde de bal vervolgens voorgeven, maar via een Kampenaar belandde de bal in het doel. Het geluk was aan onze kant.

Slechts twee minuten na de 1-0 wist Wouter de 2-0 te maken. In de 17e minuut kreeg Wouter de bal, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal met effect in de kruising. De doelman van Kampen was kansloos, en BAS rook bloed...

Door deze doelpunten ging BAS beter voetballen. Goed samenspel, afgewisseld met goede individuele acties, leidde ertoe dat er meer doelpogingen gecreëerd werden. Het zou tot de 33e minuut duren tot er weer gescoord zou worden. Juist toen de Kampenaren weer voor wat dreiging wisten te zorgen, deelde Erik de genadeslag uit. Een bal die woest naar voren werd getrapt werd door Erik aangenomen, klaargelegd en binnen geschoten vanaf een meter of 15.

Wederom wist BAS E1 weer snel te scoren. Na de aftrap werd de bal onderschept en kon er een nieuwe aanval opgezet worden. De verdedigers bezorgden de bal bij Wouter die zich links van het veld aanbod. Wouter speelde Bennet in het midden aan, liep door en kreeg de bal weer in de diepte mee. Wouter zag de inmiddels meegekomen Twan helemaal vrij staan bij de tweede paal en liet de eer aan hem. Twan deed wat het moest doen en bekroonde de geweldige aanval met de 4-0.

In plaats van achterover te hangen en de wedstrijd uit te spelen, gaf BAS E1 gas bij. De laatste 10 minuten werd hierdoor het toneel van veel grote kansen voor de thuisploeg. Bennet kreeg de meeste kansen, maar in welke hoek of gaatje hij ook schoot, de bal mocht er niet in. Omdat er niet meer gescoord werd, won BAS de wedstrijd met 4-0.

Volgende week moet de E1 voor de derde keer naar ASV Dronten. De twee eerdere ontmoetingen liepen uit op twee nederlagen voor de rood-witten. Na deze goede prestatie tegen DOS kunnen we zaterdag echter met vertrouwen afreizen naar Dronten.

Twan Lassche

Erik Visser

Eigendoel

Wouter van Putten

BAS JO11-1 - DOS KAMPEN E3: 4 - 0

15' doelpunt 1 - 0  Eigendoel (-)
17' doelpunt 2 - 0  Wouter van Putten (-)
33' doelpunt 3 - 0  Erik Visser (-)
34' doelpunt 4 - 0  Twan Lassche (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):