ASV Dronten E6 1 - 3 (1 - 2) BAS JO11-1
16-4-2011, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS E1 haalt drie punten uit Dronten

Nadat vorige week gewonnen werd van DOS Kampen, werd vandaag ASVDronten opzij gezet met 1-3. BAS E1 won de derby verdiend op het kunstgrasveld van Dronten.

Bij de ploeg uit Dronten viel al snel op dat ze een aantal erg kleine spelers in de selectie hadden. De allerkleinste stond tegenover onze grootste: Erik. Wellicht was de lengte van de spelers van ASVDronten een reden van onderschatting voor de mannen uit Biddinghuizen. Al na vijf minuten wist een speler van Dronten een solo prima af te ronden en daarmee de thuisploeg op voorsprong te zetten. De voorsprong was daarmee ook terecht. BAS begon niet scherp aan de wedstrijd en was vaak een stap te laat.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg BAS E1 meer grip op de wedstrijd. In de 19e minuut werd dit vertaald in een doelpunt. Tijdens een aanval wist Bas de bal voor te geven op Wouter die vrij stond bij de tweede paal. Hij hoefde de bal slechts te controleren en schoot hem vervolgens achter de keeper van de thuisploeg.

Vijf minuten later werd de E1 een letterlijk handje geholpen door de keeper. Op slag van rust gaf Leander vanuit een corner de bal hoog voor. Een bal die leek te eindigen in de handen van de keeper ging het doel in doordat de keeper de bal niet wist te klemmen, en op die manier de bal zijn eigen doel in begeleidde. BAS kwam hierdoor vlak voor rust op een belangrijke 2-1 voorsprong.

Na rust werd BAS E1 feller en kwam ASVDronten steeds minder aan voetbal toe. De uitploeg domineerde en het was uiteindelijk Leander die de 1-3 scoorde. Na een aardige solo kwam Leander voor het doel van de tegenstander te staan. Hij had de keus om de meegekomen Bennet in te spelen bij de tweede paal, maar Leander besloot om het doelpunt achter zijn eigen naam te zetten. De wedstrijd leek hiermee beslist.

Na de 1-3 verslapte BAS af en toe, wat leidde tot grote kansen voor de thuisploeg. Het was Dana die met fabelachtige reddingen ervoor zorgde dat er niet meer gescoord werd door Dronten. Ook BAS wist niet meer te scoren in de slotfase, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning.

Leider Stephan toonde zich tevreden over de uitslag: "we hebben goed gespeeld vandaag en terecht gewonnen. Voor de rust waren de duels wat slap en werd er nog niet de volle 100% gegeven, maar gelukkig zette we dat na rust weer recht. Met name Dana heeft een onvergetelijke wedstrijd gekeept in de tweede helft".

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen WHC E3. Zal de E1 dan weer met drie punten van het veld af stappen? Om 09.00 is het begin van de wedstrijd, tot dan!

Leander Touw

Eigendoel

Wouter van Putten

ASV DRONTEN E6 - BAS JO11-1: 1 - 3 (1 - 2)

5' doelpunt 1 - 0
19' doelpunt 1 - 1  Wouter van Putten (-)
25' doelpunt 1 - 2  Eigendoel (-)

34' doelpunt 1 - 3  Leander Touw (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):