BAS JO11-1 - DSV '61 E1 : 1-3

BAS JO11-1 1 - 3  DSV '61 E1
24-8-2011, 18:30 uur

Eerste nederlaag BAS E1

De eerste bekerwedstrijd is door BAS E1 met 1-3 verloren. Over de hele wedstrijd gezien speelde BAS goed voetbal, alleen ging het vaak bij de laatste pass of bij de afronding niet helemaal goed.

BAS E1 was vandaag bijna helemaal compleet, nadat Tijmen Stegeman en Jibelino Kinango zich ’s middags nog aanmeldden om toch nog mee te kunnen doen (allebei net terug van vakantie). Alleen Bas van Luenen was niet aanwezig, hij werd vervangen door Sil Bosch, die de hele wedstrijd keepte.

Aan het begin van de wedstrijd was te zien dat het nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen is. Er was bij beide ploegen veel balverlies en het was nog een beetje rommelig. Dit werd al snel beter, BAS speelde achterin regelmatig rustig rondt. Ook DSV werd beter, zij hadden vooral aanvallend wat meer dreiging. Dit leidde dan ook tot het eerste doelpunt van de wedstrijd, de 0-1 werd gescoord door een aanvaller van DSV.

In de rust werd gezegd dat er meer snelheid in de aanvallen moest komen om zo meer kansen te creëren en moest er meer gebruik gemaakt worden aan de ruimte aan de zijkanten. Verder werd er een compliment gegeven voor het goede voetbal.
De tweede helft kwamen er dan ook kansen voor BAS. Toch was het een DSV speler die tekende voor het tweede doelpunt van de wedstrijd, met een soort sliding ging de bal vanaf dicht bij het doel in. BAS werd hierna iets sterker wat in de 29ste minuut leidde tot een doelpunt. Leander speelde een mannetje uit en zag Coen voor de goal staan. Coen schoot de bal zonder na te denken in de goal, 1-2.

Daarna kregen beide ploegen kansen, maar bij BAS was een aantal keer de eindpass net niet goed. Uiteindelijk schoot een speler van DSV de bal van grote afstand over Sil Bosch heen, wat leidde tot de 1-3. Coen Grafhorst schoot met een volley nog een keer op de onderkant van de lat, wat helaas geen doelpunt werd. Het was een hele mooie geweest.

Na afloop werd er benadrukt dat er goed gevoetbald werd. Vooral in de tweede helft, toen er meer kansen gecreëerd werden. Jammer dat we verloren hebben, want er zat misschien wel meer in.

Zaterdag spelen we de tweede bekerwedstrijd, uit tegen WHC. Dus dat betekent vrijdagavond allemaal vroeg naar bed, om zo zaterdagochtend fit op het sportpark te verschijnen.