Spakenburg E3 1 - 4 (1 - 1) BAS JO11-1
20-8-2011, 10:00 uur
De Westmaat, Westdijk 12 Spakenburg

BAS E1 begint het seizoen met overwinning

BAS E1 heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen met 4-1. Na een matige eerste helft wist BAS in de tweede helft het spel meer te domineren en ging terecht als winnaar van het veld.

De begeleiding kon nog niet beschikken over een voltallige selectie. De afwezigen Jibelino Kinanga en Tijmen Stegeman (beide vakantie verplichtingen), werden vervangen door Bart Knorren en Elijah Requena. Ook leider Rick Aernaudts miste deze wedstrijd, hij moest namelijk zelf voetballen.

Spakenburg zette vanaf het begin veel druk op het doel van de roodhemden. Bij BAS was duidelijk te zien dat de kop er nog af moest: er miste scherpte waardoor de bal niet lang in de ploeg bleef. Al na twee minuten resulteerde dit in een tegendoelpunt. Spakenburg kwam terecht op voorsprong na een slimme actie van de 'blauwe' spits.

Ondanks dat Spakenburg meer balbezit had en meer voor het doel kwam van de uitploeg, wist BAS toch in de zesde minuut de gelijkmaker te maken. Tyrick Bodak stond goed opgesteld na een corner van Leander en kon de bal binnentikken.

Het doelpunt zorgde voor een kleine opleving aan BAS-zijde. BAS wist in de eerste helft stukje bij beetje meer druk te zetten op het doel van Spakenburg, maar het was altijd nog de thuisploeg die het sterkst was.

Na de rust kwam hier verandering in. BAS had meer druk naar voren en Spakenburg kon minder kansen creëren dan voor rust. Het betere voetbal van BAS leidde tot de verdiende 1-2. Het was gastspeler Elijah Requena die BAS E1 naar de voorsprong schoot met een geplaatst schot, onderin de hoek.

BAS E1 ging verder en ondanks dat het volgende doelpunt nog geruime tijd op zich liet wachten, werd in de 50e minuut alsnog verdiend de 1-3 gescoord door Bennet van Veen. Een goede pass van verdediger Van Asselt zorgde ervoor dat de spits tot scoren kon komen.
Na de aftrap volgde snel de 1-4. Nadat Leander Touw de bal bemachtigde en een aantal spelers uitspeelde, wist hij de bal onder de keeper door te schuiven en op die manier te tekenen voor zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

Leider Vuyk was na afloop duidelijk tevreden met de overwinning: ''Ondanks dat we moesten aftasten naar het juiste voetbal, hebben we laten zien dat we kunnen winnen''.

Aankomende woensdagavond speelt de E1 thuis tegen DSV '61. Om 18.30 wordt er afgetrapt en zal er gestreden worden voor de eerste drie punten in de bekerpoule.

Leander Touw

Bennet van Veen

Elijah Requena

Tyrick Bodak

SPAKENBURG E3 - BAS JO11-1: 1 - 4 (1 - 1)

2' doelpunt 1 - 0
6' doelpunt 1 - 1  Tyrick Bodak (Leander Touw)

37' doelpunt 1 - 2  Elijah Requena (-)
50' doelpunt 1 - 3  Bennet van Veen (Dion van Asselt)
50' doelpunt 1 - 4  Leander Touw (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):