WHC E2 3 - 6 (1 - 2) BAS JO11-1
27-8-2011, 08:30 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Goed samenspel leidt tot verdiende overwinning BAS E1

Zaterdag 27 augustus 2011 heeft BAS E1 haar tweede bekerwedstrijd van het seizoen 2011/2012 met 6 – 3 gewonnen van WHC E2. Met zeer goed samenspel werden de gastheren uit Wezep op een verdiende nederlaag getrakteerd. Een mooie opsteker na het verlies eerder deze week tegen DSV’61.

Voor de spelers van BAS E1 stond de wekker zeer vroeg deze ochtend. Om 8:30 uur moest aangetreden worden tegen WHC E2, waardoor we om 7:15 uur vanuit Biddinghuizen vertrokken richting Wezep. In verband met de afwezigheid van Bas van Luenen en Leander Touw sloten Bart Knorren en Elijah Requena van BAS E4 aan.

Na het fluitsignaal van de (zeer goede!) scheidsrechter uit Wezep was het WHC E2 dat het voortouw nam. Het duurde dan ook niet lang voordat onze keeper, Bart Knorren, de gang naar het net kon maken.

Het doelpunt was het signaal voor de Biddinghuizenaren om een tandje bij te zetten. WHC E2 werd meer en meer vastgezet op eigen helft. Menig goede aanval werd op de mat gelegd en een doelpunt kon niet uitblijven. Het was uiteindelijk Jibelino Kinango die één van de goede aanvallen doeltreffend afrond. Na een voorzet van Bennet van Veen stond Kinango bij de tweede paal goed opgesteld om de bal in de lange hoek te schuiven.
Na de gelijkmaker ging BAS E1 door op de ingeslagen weg en nog voor rust werd de 2-1 op het scorebord gezet. Een aanval waarin het goede samenspel duidelijk naar voren kwam, werd bekroond met een een droge knal van Bennet van Veen.

In de rust werd van keeper gewisseld. Jibelino Kinango trok het keepershirt aan en Bart Knorren nam zijn plek in het veld over.

BAS E1 ging na rust verder waar ze voor rust mee gestopt waren: goed voetballen. Het duurde dan ook niet lang voordat de doelman van WHC E2 voor een derde keer kon vissen. Na goed combinatiespel van BAS E1 was Tijmen Stegeman het eindstation. Oog in oog met de keeper van WHC E2 gaf hij deze met een droge knal het nakijken.
Na dit doelpunt nam BAS E1 gas terug en zette WHC wat meer druk naar voren. De verdediging van BAS E1, bestaande uit Dion van Asselt en Tyrick Bodak, stond echter haar mannetje. Zij konden echter niet voorkomen dat de gastheren uit Wezep de aansluitingstreffer wisten te maken, de 2 - 3.

De hoop op een goed resultaat bij het publiek uit Wezep werd door BAS E1 echter snel de knop ingerukt. Na een mooie aanval via Aimen El Achek was Coen Grafhorst het eindstation.
Niet veel later stond Coen Grafhorst weer op de goede plaats. Na een één-tweetje tussen Coen Grafhorst en Bennet van Veen (die elkaar uitstekend wisten te vinden vandaag) volgde een strakke voorzet van Bennet van Veen. Spits Grafhorst verschalkte vervolgens voor de vijfde keer de keeper van WHC E2.

Nadat WHC de achterstand tot 5 – 3 terugbracht, was het slotakkoord voor Bennet van Veen. Een goede uittrap van keeper Kingango zorgde ervoor dat Bennet alleen voor de keeper kwam te staan. Met een schot in de verre hoek bepaalde hij de eindstand op 6-3 in het voordeel van BAS E1.

De massaal toegestroomde supporters uit Biddinghuizen hebben een goede wedstrijd van BAS E1 gezien. Met mooi en vlot combinatiespel werd een aantal mooie doelpunten gemaakt. Als de jongens zo doorgaan kan het een mooi voetbalseizoen worden.

Coen Grafhorst

Bennet van Veen

Tijmen Stegeman

Jibelino Kinango

WHC E2 - BAS JO11-1: 3 - 6 (1 - 2)

2' doelpunt 1 - 0
12' doelpunt 1 - 1  Jibelino Kinango (Bennet van Veen)
17' doelpunt 1 - 2  Bennet van Veen (Aimen El Achak)

28' doelpunt 1 - 3  Tijmen Stegeman (Coen Grafhorst)
35' doelpunt 2 - 3
40' doelpunt 2 - 4  Coen Grafhorst (Aimen El Achak)
42' doelpunt 2 - 5  Coen Grafhorst (Bennet van Veen)
45' doelpunt 3 - 5
47' doelpunt 3 - 6  Bennet van Veen (Jibelino Kinango)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):