Be Quick'28 E1 2 - 4 (1 - 2) BAS JO11-1
10-9-2011, 11:15 uur
Sportpark Ceintuurbaan, Ceintuurbaan 2 Zwolle

BAS E1 knokt zich naar de eerste overwinning

In Zwolle heeft BAS E1 op 10 september 2011 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012 winnend afgesloten. In spannende wedstrijd werd Be Quick E1 op een 4–2 nederlaag getrakteerd door BAS E1.

In tegenstelling tot de voorgaande weken kon BAS E1 vandaag wat uitslapen. Was het de afgelopen weken zo dat de wekker zeer vroeg gezet moest worden, vandaag hoefden wij ons pas om 9.45 uur te verzamelen op het sportpark.
Bij aankomst bleek er een verrassing voor de jongens te zijn: Supertank, sponsor van BAS E1, had voor nieuwe trainingspakken en tassen gezorgd (Supertank: Bedankt namens BAS E1 !!!). Na zich in de nieuwe trainingspakken gehesen te hebben, stapten de spelers van BAS E1 als een stel trotse pauwen de auto in op weg naar Zwolle.

Aangekomen in een zonnig en warm Zwolle werd om 11.15 uur afgetrapt tegen Be Quick E1. Het was Be Quick E1 dat direct na het beginsignaal van de scheidsrechter het initiatief nam. BAS E1 werd door Zwollenaren onder druk gezet en een doelpunt kon niet lang uitblijven. In de vierde minuut was het dan ook al raak. De spits van Be Quick E1 liet met een schot in de verre hoe onze keeper Leander Touw kansloos.

Be Quick E1 probeerde door te gaan, maar het leek wel of de 1–0 de jongens van BAS E1 had wakker geschut. BAS E1 nam langzaam het initiatief van Be Quick E1 over. Onder aanvoering van Aimen El Achek en Tijmen Stegemen werd het middenveld in handen genomen door de Biddinghuizenaren. Het was dan ook Tijmen Stegeman die aan de wieg stond van de gelijkmaker. Een goede actie aan de rechterkant werd afgesloten met een schot door Tijmen die door één van de spelers van Be Quick E1 in eigen doel werd gewerkt.

Be Quick E1 was nog nauwelijks bekomen van de gelijkmaker of de Zwolse keeper kon voor de tweede keer de gang naar het net maken. Een goede aanval van BAS E1 werd door Bennet van Veen doeltreffend afgerond. Binnen een minuut had BAS E1 een 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Na wat tactische aanwijzingen van Stephan Vuyk en het nodige vocht werd begonnen aan de tweede helft. Het begin van de tweede helft was een kopie van het begin van de eerste helft: een aanvallend BE Quick E1 en een verdedigend BAS E1. Door goed keeperswerk van Leander Touw duurde het nog tot de 28e minuut voordat Be Quick E1 de gelijkmaker op het scorebord zette, 2-2.

Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen. Het was uiteindelijk BAS E1 dat het net weer wist te vinden. Een rush aan de rechterkant van Tyrick Bodak werd afgesloten met een puntgave voorzet op onze spits, Bennet van Veen. Oog in oog met de Zwolse keeper maakte Bennet geen fout en liet hij de meegekomen supporters juichen!

Na deze voorsprong beleefde BAS E1 nog enkele spannende momenten voor de eigen goal, maar gelukkig viel de gelijkmaker niet. Het was zelfs BAS E1 dat het net nogmaals wist te vinden. Een mooie aanval belande bij Coen Grafhorst. Met een mooie beweging zette hij de Zwolse verdedigers op zij en stelde Bennet van Veen in de gelegenheid om zijn derde doelpunt van de dag te maken. Niet lang daarna volgde het eindsignaal en kon BAS E1 met drie punten terug Biddinghuizen keren. Een mooie overwinning dat met de nodige vechtlust is bereikt. Een compliment aan alle spelers!

Bennet van Veen

Eigendoel

BE QUICK'28 E1 - BAS JO11-1: 2 - 4 (1 - 2)

4' doelpunt 1 - 0
15' doelpunt 1 - 1  Eigendoel (Tijmen Stegeman)
16' doelpunt 1 - 2  Bennet van Veen (-)

28' doelpunt 2 - 2
38' doelpunt 2 - 3  Bennet van Veen (Tyrick Bodak)
45' doelpunt 2 - 4  Bennet van Veen (Coen Grafhorst)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):