BAS JO11-1 - Lelystad '67 E2 : 9-3

BAS JO11-1 9 - 3  Lelystad '67 E2
17-9-2011, 09:00 uur

Effectief BAS E1 maakt indruk tegen Lelystad E2

BAS E1 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen 2011-2012 gewonnen. Na de 4 – 2 overwinning vorige week tegen Be Quick E1 volgende nu een spectaculaire 9 -3 overwinning op Lelystad E2.

Zaterdag 17 september stond voor BAS E1 de eerste thuiswedstrijd op het programma. Om 9.00 uur werd, onder grote publieke belangstelling, afgetrapt tegen Lelystad E2 dat net als BAS E1 de eerste wedstrijd in winst had omgezet. Lelystad E2 had een knappe 4 - 3 overwinning geboekt op WHC E1. BAS E1 was gewaarschuwd.

Dat het een pittige wedstrijd kon worden bleek al uit de eerste minuut. Binnen één minuut wist de spits van Lelystad E2 onze doelman Bas van Leunen met een droge knal te verschalken, 0 -1.

Lang kon Lelystad E2 echter niet van deze voorsprong genieten, want één minuut later kon de doelman van Lelystad E2 de gang naar het net maken. Tijmen Stegeman wist een mooie individuele actie, waarbij een aantal verdedigers van Lelystad E2 het spreekwoordelijke bos in werden gestuurd, doeltreffend af te ronden.
Na deze gelijkmaker ontspon zich een waar voetbalgevecht waarbij over en weer kansen gecreëerd werden. Het was mede aan onze goede verdediging van Dion van Asselt, Jibelino Kinanga en Tyrick Bodak alsmede uitstekend keeperswerk van Bas van Leunen te danken dat het tot aan de 16e minuut 1-1 bleef. Het was hierna BAS E1 dat het heft in handen nam. Na een mooie aanval via Jibelino Kinanga, Coen Grafhorst en Aimen El Achek rondde Leander Touw doeltreffend af, 2-1 voor BAS E1.

Nog niet bekomen van de schrik kon de keeper van Lelystad E2 binnen één minuut nog een keer de gang naar het net maken. Uit een rebound na een mooi schot van Leander Touw liet Tijmen Stegeman zijn tweede doelpunt van de dag te produceren 3 -1. Voor rust wist BAS E1 nog éénmaal het net te vinden. Een mooie dieptepass van Aimen El Achek werd door Coen Grafhorst met een mooie lob over de doelman van Lelystad E2 afgerond.

Na de rust een zelfde speelbeeld als in de eerste helft: een op en neer golvend voetbalgevecht, waarbij kansen aan beide kanten genoteerd konden worden. Het duurde echter tot halverwege de tweede helft voordat er weer gescoord werd. Het was wederom Tijmen Stegeman dit het net achter de doelman van Lelystad E2 liet bollen en een 5 -1 tussenstand liet aantekenen.
Hiermee was het verzet van Lelystad E2 gebroken. Bennet van Veen, vorige week nog goed van drie treffers, liet de 6-1 en 7-1 aantekenen waardoor het seizoentotaal voor Bennet van Veen in deze competitie al op vijf staat! Vooral de 7 -1 was een ‘beauty’, na een splijtende dieptepass van Dion van Asselt.

Hier was de koek in deze wedstrijd echter nog niet op. Nadat Lelystad E2 de tussenstand op 7-2 had gezet, was het de beurt aan Tyrick Bodak. Met zijn eerste twee treffers van het seizoen, waarvan één uit een vrije trap, zette Tyrick Bodak een 9 -2 tussenstand op het scorebord. Voor de statistieken wist Lelystad nog één keer te scoren waardoor BAS E1 met een 9-3 overwinning het veld afstapte.

BAS E1 heeft hiermee de tweede overwinning gehaald in de 1e klasse. Super! Door zeer effectief met de kansen om te springen, dit in tegenstelling tot Lelystad E2, kon een 9 -3 overwinning worden bijgeschreven.

Volgende week wacht weer een nieuwe klus als in Zwolle de strijd aangegaan wordt met SVI E3.

Tijmen Stegeman

Tyrick Bodak

Bennet van Veen

Leander Touw

Coen Grafhorst

BAS JO11-1 - LELYSTAD '67 E2: 9 - 3

1' doelpunt 0 - 1
2' doelpunt 1 - 1  Tijmen Stegeman (-)
16' doelpunt 2 - 1  Leander Touw (Aimen El Achak)
17' doelpunt 3 - 1  Tijmen Stegeman (-)
21' doelpunt 4 - 1  Coen Grafhorst (Aimen El Achak)
37' doelpunt 5 - 1  Tijmen Stegeman (-)
38' doelpunt 6 - 1  Bennet van Veen (-)
45' doelpunt 7 - 1  Bennet van Veen (Dion van Asselt)
46' doelpunt 7 - 2
49' doelpunt 8 - 2  Tyrick Bodak (Aimen El Achak)
50' doelpunt 9 - 2  Tyrick Bodak (-)