BAS JO11-1 - WHC E1 : 3-2

BAS JO11-1 3 - 2  WHC E1
1-10-2011, 09:00 uur

BAS E1 pakt de draad weer op!

Na het verlies vorige week tegen SVI E3 heeft BAS E1 de lijn van de vorige wedstrijden weer opgepakt. In Biddinghuizen werd op de mooie groene mat WHC E1 in een zeer spannende wedstrijd met een 3-2 nederlaag terug naar Wezep gestuurd.

Op zaterdag 1 oktober 2011 stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Op een zonovergoten sportpark ‘De Schelp’ werd om 9.00 afgetrapt tegen WHC E1. Na de nederlaag vorige week tegen SVI E3 hadden de jongens wat goed te maken. De aanvallende intenties van BAS E1 bleken al vanaf het begin. Menig aanval werd door de Biddinghuizenaren op touw gezet en de doelman van WHC E1 had het dan ook van het begin ‘druk’. Na circa 10 minuten was het dan ook raak. Uit een vloeiende aanval over meerdere schrijven wist Tijmen Stegeman de WHC-goalie kansloos te laten, 1-0 voor BAS E1. Met deze voorsprong brak BAS E1 met een traditie. Alle voorgaande wedstrijden, inclusief de beide gewonnen competitiewedstrijden, werd het eerste doelpunt gemaakt door de tegenstander. Nu was het BAS E1 zelf dat de ban brak.

Na dit doelpunt ontspon zich een waar voetbalgevecht, op het scherpst van de snede. Kansen waren er over en weer en het was uiteindelijk WHC E1 die onze keeper, Tyrick Bodak, wist te verschalken, 1-1. Voor de rust werd er niet meer gescoord zodat met een gelijke stand de dorst kon worden gelest.

Met wat tactische aanwijzingen van Rick Aernaudts (Stephan Vuyk was vandaag afwezig) werd begonnen aan de tweede helft. Ook nu golfde het spel op en neer en was het BAS E1 die het publiek weer deed juichen. Na een goede actie van Jibelino Kinango en vervolgens een mooie dieptepass van Coen Grafhorst werd er koelbloedig afgerond door Bennet van Veen, 2 – 1. Deze achterstand was voor WHC E1 reden om een tandje bij te zetten. De druk op de verdediging van BAS E1, bestaande uit Leander Touw, Dion van Asselt en Jibelino Kinango nam steeds grotere vormen aan, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield BAS E1 stand. Helaas, verkeerd uitverdedigen van BAS E1 werd genadeloos afgestraft door WHC E1, 2-2. Hier bleef het echter niet bij. Uit één van de laatste aanvallen van de wedstrijd wist Tijmen Stegeman zijn tweede doelpunt van de dag aantekenen. Met een diagonaal schot werd de Wezeper doelman kansloos gelaten en was een 3-2 overwinning voor BAS E1 een feit.

Een hele mooie overwinning van BAS E1 op WHC E1. Door dit resultaat heeft BAS E1 nu 9 punten uit 4 wedstrijden in de 1e klasse. Super jongens! Houd deze lijn vast! Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen het altijd moeilijke IJVV E1 in IJsselmuiden.

Tijmen Stegeman

Bennet van Veen

BAS JO11-1 - WHC E1: 3 - 2

10' doelpunt 1 - 0  Tijmen Stegeman (-)
19' doelpunt 1 - 1
28' doelpunt 2 - 1  Jibelino Kinango (Coen Grafhorst)
38' doelpunt 2 - 2
47' doelpunt 3 - 2  Tijmen Stegeman (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):