IJVV E1 3 - 3  BAS JO11-1
8-10-2011, 09:45 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS E1 in waterballet naar gelijkspel

BAS E1 heeft haar eerste gelijkspel van het seizoen 2011 – 2012 behaald. In een koud en nat IJsselmuiden werd met 3 – 3 gelijkgespeeld tegen IJVV E1.

Op zaterdag 8 oktober 2011 stond voor BAS E1 de uitwedstrijd tegen IJVV E1 op het programma. Gelet op de uitslagen in dit seizoen van zowel BAS E1 als IJVV E1 zou dit wel eens een mooie pot kunnen worden. Om 9.45 werd onder zeer slechte omstandigheden, zowel wat betreft het veld als het weer, afgetrapt. Vanaf het begin was het duidelijk dat goed voetbal op deze grasmat niet mogelijk was. Door de vele plassen op het veld had de wedstrijd soms meer weg van een waterpolowedstrijd dan van een voetbalwedstrijd. Vanaf het begin leek IJVV E1 beter met de omstandigheden om te kunnen gaan dan BAS E1. De IJsselmuidenaren zette vanaf het begin BAS E1 aardig vast op eigen helft en bestookte het doel met keeper Bas van Luenen met de nodige schoten. Helaas voor IJVV E1 en gelukkig voor BAS E1 wist Bas van Luenen zijn goal schoon te houden. Halverwege de eerste helft moest Bas van Luenen echter de gang naar het net maken. Uit een scrimmage voor de goal, na een goede corner van IJVV E1, was het de spits van IJVV die de 1- 0 liet aantekenen. Gelet op het spelverloop tot dat moment een verdiende voorsprong voor IJVV E1. BAS E1 was nog niet bekomen van de schrik of nummer twee lag in het doel. Een schot van IJVV E1 werd door de verdediging van BAS E1 van richting veranderd waardoor Bas Van Luenen kansloos was.

Na dit tweede doelpunt van IJVV E1 kantelde echter de wedstrijd. Onder aanvoering van Tyrick Bodak en Leander Touw werden de mouwen opgestroopt en werd IJVV E1 teruggedrongen op eigen helft. Een lange rush van Tyrick Bodak aan de rechterkant van het veld werd afgesloten met een vlammend schot op de paal. Het signaal van BAS E1 was duidelijk: wij zijn nog niet verslagen. Op slag van rust was het dan ook raak. Na eerst de paal geraakt te hebben, belandde een schot van Tyrick Bodak nu op de lat. De rebound was echter een prooi voor Aimen El Achek. Met zijn eerste competitiedoelpunt liet hij de doelman van IJVV E1 kansloos.

In verband met de naar beneden komende hagel liet de scheidsrechter niet meer aftrappen. Nadat de hagelbui IJsselmuiden verlaten had werd begonnen met de tweede helft, een helft waaraan de niet gespeelde tijd uit de eerste helft zou worden toegevoegd. Vanaf het begin van de tweede helft was duidelijk dat BAS E1 inmiddels gewend was aan het loodzware veld. Met goed combinatievoetbal, voor zover mogelijk op het sompige veld, werd IJVV E1 teruggedrongen op eigen helft. De doelman van IJVV E1 kreeg het nodige te verwerken, maar halverwege de tweede helft moest ook hij het hoofd buigen. Een mooie een-twee tussen Bennet van Veen en Tijmen Stegeman werd doeltreffend door laatst genoemde afgerond, 2 – 2.

Na deze gelijkmaker ontspon zich een waar voetbalgevecht met kansen over en weer. Het was uiteindelijk BAS E1 dat op voorsprong kwam. Een mooie aanval werd door Tijmen Stegeman verlengd naar Coen Grafhorst. Met een schitterend schot in de kruising zette hij de Biddinghuizenaren op een 3 – 2 voorsprong. Deze stand voor IJVV E1 om haar laatste krachten aan te spreken. BAS E1 werd weer teruggedrongen op de eigen helft, maar de verdediging bestaande uit Dion van Asselt en Tyrick Bodak hield stand. Helaas konden zij echter niet verhinderen dat IJVV E1 in de allerlaatste minuut de 3 – 3 op het scorebord zette.

Zo eindigde in waar voetbalgevecht in het water in een 3-3 gelijkspel. Gelet op de totale wedstrijd een juiste weerspiegeling van de wedstrijd. De complimenten gaan overigens naar de jongens van BAS E1. Na een 2 -0 achterstand werd er toch een zeer verdienstelijk gelijkspel weggehaald uit IJsselmuiden. Volgende week wacht de derby tegen ASVD. Om 9.00 uur wordt afgetrapt tegen ASVD E3.

Coen Grafhorst

Tijmen Stegeman

Aimen El Achak

IJVV E1 - BAS JO11-1: 3 - 3

9' doelpunt 1 - 0
15' doelpunt 2 - 0
20' doelpunt 2 - 1  Aimen El Achak (-)
33' doelpunt 2 - 2  Tijmen Stegeman (Bennet van Veen)
41' doelpunt 2 - 3  Coen Grafhorst (Tijmen Stegeman)