ASV Dronten E3 6 - 1  BAS JO11-1
15-10-2011, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS E1 heeft een kunstgrassyndroom

Zaterdag 15 oktober 2011 stond voor BAS E1 de derby tegen ASV Dronten E3 op het programma. In een zonovergoten Dronten bleek BAS E1 een complete offday te hebben en werd met een 6-1 nederlaag terug naar Biddinghuizen gestuurd.

Met een achtkoppige selectie, Tijmen Stegeman ontbrak door een weekendje weg, werd om 8.00 uur vertrokken richting Dronten voor de wedstrijd tegen ASVD Dronten E3. Op basis van de ranglijst zou dit een weleens een spannende, gelijkopgaande wedstrijd kunnen worden. Bij aankomst in Dronten bleek dat de wedstrijd zou plaatsvinden op kunstgras, niet echt de favoriete ondergrond van de spelers van BAS E1.

Met Tyrick Bodak onder de lat werd om 9.00 uur afgetrapt. Na een gelijk opgaand begin was het ASV Dronten E3 dat als eerste gevaarlijk werd. Na niet goed wegwerken in de Biddinghuizer defensie was het de spits van ASV Dronten E3 die Tyrick Bodak kansloos liet, 1-0 in Dronter voordeel. Waar in andere wedstrijden dit voor BAS E1 aanleiding was om een tandje bij te zetten, bleef dit vandaag helaas achterwege. De linies sloten niet goed aan waardoor er een groot gat tussen aanval en verdediging ontstond. Met goed positiespel wist ASV Dronten onze verdediging meerdere keren te ontrafelen waardoor Tyrick Bodak in de eerste helft vier keer de gang naar het net kon maken. Het leek wel of bij ASV Dronten E3 alles lukte en bij BAS E1 niets. Kansen kreeg BAS E1 wel, maar paal en lat stonden succes BAS E1 in de weg.

Met Leander Touw voor Tyrick Bodak als keeper werd begonnen aan de tweede helft. Door een betere veldbezetting werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd. Helaas was de achterstand voor BAS E1 al onoverbrugbaar. In de tweede helft wist ASV Dronten E3 nog tweemaal te scoren. Gelukkig wist BAS E1 ook nog een eretreffer op het scorebord te zetten. Een voorzet van Coen Grafhorst werd door Bas van Luenen achter de Dronter doelman gewerkt.

Met een 6-1 nederlaag ging BAS E1 huiswaarts. Stepan Vuyk na afloop ‘Het begint er verdacht veel op te lijken dat BAS E1 een kunstgrassyndroom heeft. Na de eerste niet verwachte Nederlaag tegen SVI E3 op kunstgras lopen wij nu tegen onze tweede nederlaag aan. Toeval of niet, het was weer op kunstgras’.