CSV '28 E2 0 - 3  BAS JO11-1
5-11-2011, 09:30 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

BAS E1 neemt drie punten mee naar Biddinghuizen

Zaterdag 5 november 2011 heeft BAS E1 de achtste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2011-2012 tegen CSV’28 E2 uit Zwolle met een 3-0 winst afgesloten

Onder mooie omstandigheden, een flauw zonnetje en een graad of vijftien (en dat op 5 november 2011!!), werd om 9:30 uur in de nieuwe wijk Stadhagen van Zwolle afgetrapt tegen CSV’28 E2. Op basis van de ranglijst, beide team bivakkeren in de middenmoot van de 1e klasse, zou dit weleens een gelijk opgaande wedstrijd kunnen worden. Onder leiding van, zo bleek gedurende de wedstrijd een goede scheidsrechter, begon BAS E1 zoals wel vaker aan een wedstrijd: wat slap en in veel gevallen een stapje te laat. Het was aan onze keeper Bas van Luenen te danken dat de Zwollenaren niet de openingstreffer op het scorebord wisten te zetten. Na een minuut of tien kwam BAS E1 wat beter in het spel en ontspon zich een wedstrijd met kansen aan beide kanten. Het lijkt er steeds meer op BAS E1 een soort van dieselmotor is die eerst wat warm moet draaien om te kunnen presteren. Vlak voor rust werd de ban gebroken en werd voor het eerst gescoord. Het was BAS E1 in de persoon van Bennet van Veen die na goed doorzetten de 0-1 op het scorebord zette.

Na rust golfde het spel heen en weer. De kansen die CSV’28 E2 kreeg werden telkens verijdeld door onze verdedigers Jibelino Kinango, Dion van Asselt en Tyrick Bodak, met ondersteuning van de middenvelders Aimen El Achek, Tijmen Stegeman en Leander Touw. Vrijwel ieder schot op het doel van Bas van Leunen werd wel ‘gekraakt’ door een Biddinghuizenaar en de ballen die wel door de verdediging kwamen werden soeverein gepakt door keeper Bas van Leunen. Na tien minuten in de tweede helft kon de keeper van CSV’28 E2 voor een tweede keer vissen. Een mooie corner werd door Coen Grafhorst rechtstreeks achter de doelman gewerkt, een echte ‘inswinger’. Met deze tweede treffer van BAS E1 was de koek op deze mooie zaterdagmorgen nog niet op. Met zijn tweede treffer van de dag en alweer zijn negende van het lopende seizoen zette Bennet van Veen de 3-0 eindstand op het scorebord. Een degelijke overwinning van BAS E1 waardoor BAS E1 nog altijd meedoet om de bovenste plaatsen onder de ongenaakbare koploper Unicum E1. Volgende week, 12 november 2011, staat om 9:00 uur de thuiswedstrijd tegen ZAC E2 op het programma.

Bennet van Veen

Coen Grafhorst

CSV '28 E2 - BAS JO11-1: 0 - 3

23' doelpunt 1 - 0  Bennet van Veen (-)
30' doelpunt 2 - 0  Coen Grafhorst (-)
45' doelpunt 3 - 0  Bennet van Veen (Tijmen Stegeman)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):