Zwolle SV E1 4 - 4  BAS JO11-1
19-11-2011, 09:00 uur
De Marslanden, Hyacinthstraat 66 Zwolle

BAS E1 en SV Zwolle E1 bieden het publiek een spektakelstuk

Zaterdag 19 november 2011 stond de tiende wedstrijd van de najaarcompetitie van het seizoen 2011-2012 op het progamma. In Zwolle werd onder wederom prachtige weersomstandigheden (we treffen het dit jaar tot op heden wel met het weer!) gespeeld tegen SV Zwolle E1. Na vijftig enerverende minuten stond uiteindelijk een 4-4 op het scorebord.

Om 7.45 uur moest de jongens van BAS E1 aanwezig zijn voor de laatste uitwedstrijd van de najaarcompetitie. In Zwolle moest aangetreden worden tegen de plaatselijk SV Zwolle E1. Op basis van de ranglijst, zowel BAS E1 als Zwolle E1 bivakkeren in de middenmoot van de 1e Klasse 01, zou dit wel eens een gelijk op gaande wedstrijd kunnen worden. Vandaag was Remon Claassen (welkom bij BAS E1 Remon!) als vervanger van wereldreiziger Stephan Vuyk voor de eerste keer van de partij. Hij zag net als de vele toeschouwers dat SV Zwolle E1 furieus uit de startblokken schoot. De Zwollenaren zetten BAS E1 aardig vast, maar onze verdediging bestaande uit Jibelino Kinango en Leander Touw en onze keeper Tyrick Bodak, gaf geen krimp. Na negen minuten was het BAS E1 die voor de eerste keer het net wist te vinden. Uit een mooie aanval via Bas van Luenen en Tijmen Stegeman was het Bennet van Veen die de 0-1 op het scorebord zette. Lang kon BAS E1 niet genieten van de voorsprong. Na dertien minuten lag de gelijkmaker achter keeper Tyrick Bodak. Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer, maar voor de rust werd er door beide partijen niet meer gescoord.

Na rust en een peptalk van Rick Aernaudts en Remon Claassen was het dit keer BAS E1 dat goed van start ging. In een tijdbestek van vijf minuten gaf het scorebord 1-3 aan. Eerst was het Coen Grafhorst die een goede voorzet van Leander Touw goed afrondde. Het derde doelpunt van BAS E1 kwam op naam van topscoorder Bennet van Veen. Met dit doelpunt was de koek voorlopig op. BAS E1 ging er te gemakkelijk over denken, de verdedigende taken werden wat verwaarloosd. SV Zwolle rook bloed en binnen vier minuten tijd bogen de Zwollenaren een 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. Waar menig SV Zwolle-supporter dacht dat het verzet van BAS E1 gebroken was, rechtte BAS E1 nog éénmaal de rug. Uit wederom een fantastische aanval wist Bas Van Luenen de 4-4 op het scorebord te zetten. Na deze gelijkmaker kregen beide teams nog kansen maar gescoord werd er niet meer.

Remon Claassen was na afloop vol bewondering: ‘Er zit aardig wat voetbal in dit team. Jammer dat we na de 3-1 de wedstrijd uit handen gaven. Echter, sommige aanvallen die de jongens op de mat legden, deed denken aan het tikkie-tak voetbal van Barcelona. Heel mooi om te zien’.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Om 9.00 uur wordt dan afgetrapt tegen WZC Wapenveld E2. Komt allen!!

Bennet van Veen

Bas van Luenen

Coen Grafhorst

ZWOLLE SV E1 - BAS JO11-1: 4 - 4

9' doelpunt 1 - 0  Bennet van Veen (Tijmen Stegeman)
13' doelpunt 1 - 1
29' doelpunt 2 - 1  Coen Grafhorst (Leander Touw)
31' doelpunt 3 - 1  Bennet van Veen (-)
34' doelpunt 3 - 2
35' doelpunt 3 - 3
38' doelpunt 3 - 4
43' doelpunt 4 - 4  Bas van Luenen (Bennet van Veen)