BAS JO11-1 - WZC Wapenveld E2 : 2-2

BAS JO11-1 2 - 2  WZC Wapenveld E2
26-11-2011, 09:00 uur

BAS E1 sluit najaarscompetitie af met een gelijkspel

Op zaterdag 26 november 2011 heeft BAS E1 de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie van het seizoen 2011-2012 met 2-2 gelijkgespeeld tegen WZC Wapenveld E2. Gelet op het verloop van de najaarscompetitie tot aan vandaag een wat teleurstellend resultaat.

Op de vroege zaterdagochtend van 26 november 2011 moest BAS E1 thuis aantreden tegen WZC Wapenveld E2, de nummer 10 van de ranglijst. Op papier een tegenstander die te pakken zou moeten zijn. Vanaf het begin werd echter al duidelijk dat BAS E1 geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet zou gaan. WZC Wapenveld E2 was feller dan de jongens van BAS E1 en de eerste kansjes waren dan ook voor de jongens uit Wapenveld.
BAS E1 kon hier weinig tegenover zetten. Het leek erop of het gehele team een offday had, de voor schaatsers bekende ‘pap in de benen’. Er lukte weinig en als BAS E1 in kansrijke positie voor het doel van WZC Wapenveld E2 kwam, stond het vizier niet echt op scherp. Het was dan ook WZC Wapenveld E2 dat verdiend op voorsprong kwam. Een mooie aanval van de Wapenvelders werd bekroond met een doelpunt. Met dit doelpunt was de koek voor de rust op.

In de rust genoeg werk voor Rick Aernaudts en Remon Claassen. De invloed van de beide trainers was na rust merkbaar. Een BAS E1 dat de mouwen opstroopte en op zoek ging naar de gelijkmaker. Na vier minuten werd deze inzet beloond. Het was Dion van Asselt die met zijn eerste competitietreffer de gelijkmaker op het scorebord zette, 1-1. Wie nu dacht dat BAS E1 door zou gaan op de ingeslagen weg, kwam bedrogen uit. BAS E1 verviel in het lage tempo uit de eerste helft en met name bij voorwaartsen was een duidelijk gebrek aan scherpte zichtbaar.

Toch was het BAS E1 dat na veertig minuten op een 2-1 voorsprong kwam. Uit een korte corner wist Dion Van Asselt middenvelder Aimen El Achak te bereiken die met een mooi schot de keeper van WZC Wapenveld E2 kansloos liet. Lang kon BAS E1 echter niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later lag de gelijkmaker achter onze doelman Bas van Luenen. Hierna werd er niet mee gescoord zodat de najaarscompetitie met een 2-2 gelijkspel werd afgeloten.

De totale balans van de najaarscompetitie opmakend kan gesteld worden dat BAS E1 een mooie prestatie heeft geleverd door als vijfde te eindige in de 1e Klasse. Van de elf wedstrijden werden er vijf gewonnen, drie gelijkgespeeld en slechts drie verloren. Doelcijfers 47 doepunten voor en 29 doelpunten tegen. Een mooi resultaat dat hopelijk in de voorjaarscompetitie een passend vervolg krijgt.