Hulshorst E1 2 - 7  BAS JO11-1
24-10-2011, 18:30 uur
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

BAS E1 maatje te groot voor Hulshorst E1

Maandag 24 oktober 2011 heeft BAS E1 de vriendschappelijke wedstrijd in Hulshorst tegen de plaatselijk E1 met 7-2 gewonnen. Een goede wedstrijd van BAS E1 waarbij met name het positiespel in positieve zin opviel.

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen hoofdklasser Nunspeet E1 (eindstand 4-4) moest BAS E1 op maandagavond 24 oktober 2011 aantreden tegen Hulshorst E1. Dit team, actief in de 2e klasse en daarin bovenin meedraaiend, wou graag tegen BAS E1 sparren om te kijken hoe ze het er zouden afbrengen tegen een team uit de 1e klasse. Met Aimen El Achek als keeper werd om 18.30 uur afgetrapt op het kunstgras van Hulshorst. Eerdere ervaringen van BAS E1 dit voetbalseizoen op kunstgras waren weinig succesvol, in de wandelgangen werd al gesproken over ‘een kunstgrassyndroom’ bij de spelers van BAS E1. Of het nu aan het late tijdstip lag of de wedstrijdbespreking van Stephan Vuyk en Rick Aernaudts startte BAS E1, kunstgras of niet, zeer furieus. Met mooi positiespel werden de Hulshorstenaren vastgezet op de eigen helft. De bal ging zeer gemakkelijk van speler naar speler. Het was dan ook BAS E1 die als eerste het net wist te vinden. Een afgeslagen corner van BAS E1 wordt door Leander Touw met een mooie lob over de keeper van Hulshorst E1 in het doel geplaatst, 0-1. Na dit openingsdoelpunt hield BAS E1 het betere van het spel en de nodige kansen werden gecreëerd. Helaas werden deze niet omgezet in doelpunten en zoals vaak, viel het doelpunt aan de andere kant, 1-1. BAS E1 liet zich door deze tegentreffer niet van de wijs brengen en ging door met datgene waar ze gehele wedstrijd al mee bezig waren: goed voetballen. Op slag van rust was het BAS E1 wat weer scoorde. Bennet van Veen strafte een verkeerde terugspeelbal van Hulshorst E1 genadeloos af, 1-2.

Na rust hetzelfde spelbeeld als voor de rust: een vlot combinerend BAS E1. Na drie minuten in de tweede helft konden de meegekomen supporters uit Biddinghuizen wederom juichen. Een mooi schot van Tyrick Bodak werd niet goed verwerkt door de defensie van Hulshorst E1 waarna Tijmen Stegeman er als de kippen bij was om nummer drie achter de Hulshorster doelman te schieten. Na deze derde treffer was het verzet van Hulshorst E1 gebroken en liep BAS E1 door doelpunten van Coen Grafhorst, Bas van Luenen en Tijmen Stegeman uit naar een 6-1 tussenstand. Nadat Hulshorst E1 via hun spits wat terugdeed, was het slotakkoord voor Bas van Luenen. Met zijn tweede treffer van de avond zette hij de 7-2 eindstand op het scorebord.

Na afloop waren de beide leiders verguld met het spel wat zij hadden gezien ‘Onze beste wedstrijd van het seizoen waarbij vooral het goede positiespel opviel. Er zit duidelijk progressie in het team en het is heel mooi om de spelers stuk voor stuk te zien groeien. Dan kunnen wij aan de zijlijn alleen maar genieten’.

Tijmen Stegeman

Bas van Luenen

Bennet van Veen

Coen Grafhorst

Leander Touw

HULSHORST E1 - BAS JO11-1: 2 - 7

7' doelpunt 0 - 1  Leander Touw (-)
21' doelpunt 1 - 1
24' doelpunt 1 - 2  Bennet van Veen (-)
28' doelpunt 1 - 3  Tijmen Stegeman (-)
40' doelpunt 1 - 4  Coen Grafhorst (-)
43' doelpunt 1 - 5  Bas van Luenen (Leander Touw)
46' doelpunt 1 - 6  Tijmen Stegeman (-)
48' doelpunt 2 - 6
49' doelpunt 2 - 7  Bas van Luenen (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):