Nunspeet E1 4 - 4  BAS JO11-1
22-10-2011, 10:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS E1 speelt gelijk tegen hoofdklasser

De vriendschappelijke wedstrijd tegen hoofdklasser Nunspeet E1 is door BAS E1 afgesloten met een verdienstelijk 4 – 4 gelijkspel.

Op zaterdag 22 oktober 2011 stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nunspeet E1 op het programma. Aangezien de competitie deze zaterdag stil lag, was in hoofdklasser Nunspeet E1 een sparringpartner voor BAS E1 gevonden. Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen ASV Dronten E1 voor BAS E1 de ideale mogelijkheid op het geschonden blazoen weer wat op te vijzelen. Onder wederom prachtige omstandigheden en een mooi natuurlijk grasveld werd om 10.00 uur afgetrapt. Vanaf het begin werd het al duidelijk dat dit een andere wedstrijd werd dan de wedstrijd van vorige week tegen ASV Dronten E3. In de vijfde minuut konden de Biddinghuizenaren voor de eerste keer juichen. Een mooie aanval ingeleid door Leander Touw werd door Bas van Luenen mooi verlengd naar Coen Grafhorst. Met een hard schot wist Coen Grafhorst de Nunspeter doelman te verschalken. Lang nagenieten van deze voorsprong kon BAS E1 echter niet. Binnen een tijdbestek van twee minuten wist Nunspeet E1 de 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Wat echter voor BAS E1 gold, gold echter ook voor Nunspeet E1. Binnen twee minuten na de 2-1 voorsprong stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Een mooie aanval werd, na goed voorbereidend werk van Leander Touw, door Tijmen Stegeman afgerond met een pegel in de rechterhoek, 2-2. Tegen de verwachting in was daarmee de koek voor de eerste helft op en gingen beide elftallen met 2-2 de rust in.

Met Aimen El Achak in plaats van Bennet van Veen tussen de palen werd begonnen aan de tweede helft. Net als in de eerste helft golfde het spel op en neer. Het was Nunspeet E1 die als eerste het net wist te vinden. De 3-2 achterstand was voor BAS E1 aanleiding om een tandje bij te zetten. De Nunspeter verdediging werd onder druk gezet en een kans van BAS E1 kon door de Nunspeter verdediging alleen verijdeld worden met een handsbal. De zeer goed leidende scheidsrechter wees gedecideerd naar de penaltystip. De toegekende strafschop werd onberispelijk door Leander Touw in de kruising geschoten, 3-3. Na deze gelijkmaker ging BAS E1 verder waar men mee begonnen was: druk zetten op de Nunspeter verdediging. Dit resulteerde in een aantal kansen voor BAS E1, die helaas niet omgezet werden in doelpunten. Zowel de Nunspeter doelman als de lat, na een mooi schot van Dion van Asselt, stonden Biddinghuizer succes in de weg. Toch was het in de 35e minuut raak. Een mooie corner van Coen Grafhorst werd fraai ingekopt door Bas van Luenen. Tot in de allerlaatste minuut wist BAS E1 de voorsprong vast te houden. In deze minuut wist Nunspeet E1 de 4-4 op het scorebord te zetten.

Na afloop tevredenheid bij Stephan Vuyk en Rick Aernaudts ‘Een goede wedstrijd van BAS E1 waarbij het spel in vergelijking met vorige week stukken beter was. Als wij als team in goeden doen zijn, kunnen wij het iedereen moeilijk maken, zelfs een hoofdklasser als Nunspeet E1. Een compliment aan de jongens’.