BAS JO11-1 - Unicum E1 : 2-3

BAS JO11-1 2 - 3  Unicum E1
1-11-2011, 17:45 uur

BAS E1 maakt het koploper Unicum E1 knap lastig

Op 1 november 2011 heeft BAS E1 in een zeer spannende wedstrijd tegen koploper Unicum E1 het onderspit moeten delven. Op het mooie hoofdveld van BAS trok Unicum E1 uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.

Na een weekendje rust, stond op dinsdagavond 1 november 2011, aftrap 18:30 uur, de wedstrijd tegen koploper Unicum E1 op het programma. Na zes wedstrijden had Unicum E1 de volle buit binnengehaald: 18 punten en een doelsaldo van 30 doelpunten voor en slechts 7 doelpunten tegen. Op papier een stevige kluif voor BAS E1.

Vanaf het fluitsignaal was het dan ook Unicum E1 dat voortvarend ten aanval trok en BAS E1 ver terugdrong op de eigen helft. Met verzorgd voetbal werd door Unicum E1 menig mooie aanval op de groen mat gelegd, maar het was aan de verdediging van BAS E1 en goed keeperswerk van Tyrick Bodak te danken dat het toch tot de tiende minuut duurde voordat Unicum E1 de 1-0 op het scorebord zette. Met een onhoudbaar schot in de kruising wist de spits van Unicum E1 keeper Tyrick Bodak te verschalken. Na dit doelpunt ging Unicum E1, dat kon rekenen op grote publieke belangstelling vanuit Lelystad, door op de ingeslagen aanvallende weg maar de verdediging van BAS E1, bestaande uit Dion van Asselt, Jibelino Kinango en gelegenheidsspeler Bart Knorren van BAS E4 (in verband met de afwezigheid van Leander Touw) hield zeer goed stand. Toch konden zij niet verhinderen dat halverwege de eerste helft de 0-2 op het scorebord werd gezet. Waar menigeen dacht dat Unicum E1 verder zou uitlopen, was het BAS E1 die hier heel anders over dacht. In een tijdsbestek van vijf minuten kon de doelman van Unicum E1, tot grote vreugde van het ook massaal aanwezige Biddinghuizer publiek, tweemaal de gang naar het net maken. Het was eerst Coen Grafhorst die met een mooi schot de aansluitingstreffer op het scorebord zette. Het tweede Biddinghuizer doelpunt kwam op naam van Bennet van Veen die een mooie aanval koelbloedig afrondde: 2-2.

Met de 2-2 op het scorebord was tevens de rust aangebroken. Een onverwachte ruststand na de 0-2 achterstand. Hieruit bleek eens temeer dat de jongens van BAS E1 over de nodige wilskracht beschikken. Na rust een zelfde speelbeeld als in de eerste helft, een sterker Unicum E1 en een BAS E1 dat er met counters gevaarlijk uit komt. Aan beide kanten vielen kansen te noteren maar beide keepers waren op dreef. Het was uiteindelijk toch Unicum E1 dat wist te scoren, 2-3. BAS E1 kreeg hierna nog enkele mogelijkheden om de 3-3 op het scorebord te zetten, maar helaas wisten de voorwaartsen het net niet meer te vinden. Na vijftig minuten en een spannende pot voetbal stond uiteindelijk een 2-3 eindstand op het scorebord. BAS E1 heeft gevochten voor wat ze waard was, maar dit mocht uiteindelijk niet baten.

Stephan Vuyk was na afloop trots op ‘zijn’ jongens: “Een goede wedstrijd van onze kant waarbij wij het de koploper toch knap lastig hebben gemaakt. Complimenten voor het hele team. Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden, om te beginnen komende zaterdag in Zwolle tegen CSV’28”.

Bennet van Veen

Coen Grafhorst

BAS JO11-1 - UNICUM E1: 2 - 3

11' doelpunt 0 - 1
17' doelpunt 0 - 2
21' doelpunt 1 - 2  Coen Grafhorst (Bas van Luenen)
23' doelpunt 2 - 2  Bennet van Veen (-)