Elspeet E1 4 - 4  BAS JO11-1
3-12-2011, 09:15 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS E1 knokt zich naar een gelijkspel

Op zaterdag 3 december 2011 heeft BAS E1 de vriendschappelijke wedstrijd tegen Elspeet E1 met 4-4 gelijkgespeeld. Bij rust stond het nog 3-0 voor de Elspetenaren.

Nu de najaarscompetitie ten einde is, staan voor BAS E1 voor de kerstdagen nog drie oefenwedstrijden gepland. Op zaterdag 3 december 2011 was Elspeet E1 de eerste tegenstander in de rij van drie. Voor Elspeet E1 een mooie krachtmeting nu ze ongeslagen kampioen waren geworden van de 2e Klasse. Een wedstrijd tegen BAS E1, een team uit de 1e Klasse, zou Elspeet E1 een indicatie moeten geven waar ze als team voetballend zouden staan. Onder herfstachtige omstandigheden, veel wind en regen dat met bakken uit de hemel naar beneden kwam, werd om 9.15 uur afgetrapt op het kunstgras van Elspeet. Na een gelijk opgaand begin was het Elspeet E1 dat na tien minuten doelman Aimen El Achek de gang naar het net liet maken. BAS E1 probeerde hier het nodige tegenover te zetten, maar echt lukken deed het niet. Het was zelfs Elspeet E1 dat voor rust nog tweemaal het net wist te vinden. Ruststand derhalve 3-0 voor Elspeet E1. In de dugout, waar de aanhangers van beide teams zich schuil hielden tegen de regen, werd door de Elspetenaren al hardop gedroomd over de Hoofdklasse.

Gelukkig bleef het, zo bleek na de tweede helft bij dromen. Na rust een heel ander BAS E1. Zonder wissels (Tyrick Bodak was afwezig en Bennet van Veen viel in de 1e helft helaas uit maagklachten) werd Elspeet E1 teruggedrongen op eigen helft. Uit een mooie aanval via Leander Touw en Bas van Luenen was het Coen Grafhorst die met een mooi diagonaal schot de eerste treffer voor BAS E1 op het scorebord zette. Het leek wel of deze treffer bevrijdend werkte want luttele minuten lag nummer twee achter de Elspeter doelman. Tijmen Stegeman was er als de kippen bij om een afgeslagen aanval in de touwen te schieten, 3-2. BAS E1 bleef Elspeet E1 onder druk zetten, maar kon niet voorkomen dat Elspeet E1 nummer vier achter keeper Aimen El Achek kopte. BAS E1 rechtte nogmaals de rug en zette Elspeet E1 onder druk. Uit een mooie vrije trap wist Coen Grafhorst de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten en vlak daarna was het Tijmen Stegeman die zijn tweede van de ochtend liet aantekenen. Het Biddinghuizer publiek ging er nog eens goed voor staan, zou het ook nog lukken om met een overwinning aan de haal te gaan? Helaas was de tijd te kort om nog met de overwinning richting Biddinghuizen huiswaarts te keren. Met een 4-4 stand op het scorebord werden de jongens door de goede scheidsrechter naar de lekker warme douche gestuurd.

Remon Claassen was na afloop trots op zijn jongens: ‘Na de 3-0 achterstand bij rust gaf niemand ons nog veel kans. De jongens hebben echter karakter getoond door zich terug te knokken in de wedstrijd. Klasse!Ik ben trots op het team’.

Volgende week wacht Be Quick E1. Deze tegenstander, die BAS E1 in de najaarscompetitie in Zwolle met 4-2 heeft verslagen, wou graag nog eens tegen ons voetballen. Blijkbaar belust op revanche? Wij zullen zien. Als BAS E1 de lijn van de tweede helft doortrekt, krijgen de Zwollenaren het wederom moeilijk.

Tijmen Stegeman

Coen Grafhorst

ELSPEET E1 - BAS JO11-1: 4 - 4

6' doelpunt 1 - 0
12' doelpunt 2 - 0
19' doelpunt 3 - 0
29' doelpunt 3 - 1  Coen Grafhorst (Bas van Luenen)
32' doelpunt 3 - 2  Tijmen Stegeman (-)
37' doelpunt 4 - 2
42' doelpunt 4 - 3  Coen Grafhorst (-)
44' doelpunt 4 - 4  Tijmen Stegeman (Leander Touw)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):