Elspeet E1 4 - 2 (3 - 0) BAS JO11-1
3-3-2012, 09:15 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS E1 vergeet te voetballen

Zaterdag 3 maart 2012 heeft BAS E1 de tweede competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie van het seizoen 2011-2012 verloren. In Elspeet werd tegen de plaatselijke E1 met 4-2 verloren.
Met een volledige selectie werd zaterdag 3 maart 2012 om 8.45 uur koers gezet richting Elspeet om daar de strijd aan te gaan met Elspeet E1. Een 'oude' bekende aangezien in december van het afgelopen jaar beide teams ook tegenover elkaar stonden. Onder de stromende regen eindigde de wedstrijd destijds onbeslist: 4-4.
Vanaf het beginsignaal van de vrouwelijke scheidsrechter trok Elspeet E1 ten aanval. BAS E1 kon hier aanvallend weinig tegen over zetten. De keeper van BAS E1, Bas van Luenen, had het duidelijk drukker dan zijn boomlange collega aan de overkant (deze doelman raakte gewoon staand bijna de lat zodat menig Biddinghuizer toeschouwer afvroeg: 'Is dit wel een E-tje?'). Na een minuut of vijf was het dan ook BAs van Luenen die als eerste deze ochtend de gang naar het net kon maken. De spits van Elspeet E1 kon uit een corner ongehinderd de 1-0 binnen koppen. De vele meegereisde Biddinghuizer toeschouwers hoopten dat dit doelpunt de jongens wakker zou schudden, maar het tegendeel was waar. Daar waar BAS E1 niet scherp was in de afronding, was Elspeet E1 dat wel. Twee foutjes van BAS E1 werden genadeloos afgestraft door Elspeet E1. Na een minuut of twintig keek BAS E1 al tegen een 3-0 achterstand aan. Gelukkig was dit echter niet de ruststand. Tyrick Bodak wist één van zijn bekende rushes van achteren naar voren doeltreffend af te ronden zodat een 3-1 ruststand op het scorebord kwam.
Na rust een sterker BAS E1, helaas werden de eerste kansjes niet omgezet in doelpunten. Toch was het BAS E1 dat weer als eerste het net wist te vinden. Na een mooie rush langs meerdere spelers van Elspeet E1 wist Leander Touw met een bekeken schot de lange Elspeter doelman te verschalken, 3-2. BAS E1 rook bloed en trok dan ook massaal ten aanval. Maar zoals zo vaak in het voetbal, viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een counter wist Elspeet E1 de 4-2 te scoren. Hierna probeerde BAS E1 nog wel de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten maar de Elspeter doelman en wat geluk stonden een Biddinghuizer treffer in de weg. Zo eindigde deze tweede wedstrijd in een 4-2 nederland.
Leider Remon Claassen was na afloop duidelijk: 'Het leek in het begin wel of het nog Sinterklaas was. De eerste drie doelpunten waren allemaal cadeautjes van onze kant. Na de 3-0 lieten we gelukkig wel zien over de nodige veerkracht te beschikken. Dit schept in ieder geval vertrouwen voor de rest van de competitie'. Volgende week wacht een thuiswedstrijd. Op 10 maart 2012 is WHC E1 de tegenstander. Een mooi affiche!

Leander Touw

Tyrick Bodak

ELSPEET E1 - BAS JO11-1: 4 - 2 (3 - 0)

5' doelpunt 1 - 0
11' doelpunt 2 - 0
15' doelpunt 3 - 0

23' doelpunt 3 - 1  Tyrick Bodak (-)
33' doelpunt 3 - 2  Leander Touw (-)