BAS JO11-1 - WHC E1 : 5-5

BAS JO11-1 5 - 5 (2 - 3) WHC E1
10-3-2012, 09:00 uur

BAS E1 toont karakter

BAS E1 heeft de derde competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie afgesloten met een gelijkspel. Na een enerverende wedstrijd stond na vijftig minuten een 5-5 op het scorebord.

Zaterdag 10 maart 2012 stond weer een competitiewedstrijd op het programma. Dit keer moest het team van Rick Aernaudts en Remon Claassen aantreden tegen WHC E1. Een bekende tegenstander uit de najaarscompetitie. Eerder dit jaar wist BAS E1 de mannen uit Wezep met 4-3 te verslaan. Op papier zou dit derhalve een mooie wedstrijd moeten worden.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was het BAS E1 dat sterk uit de startblokken kwam. WHC E1 werd door de Biddinghuizer boys vastgezet op de eigen helft en wist zich een aantal kansen bijeen te spelen. Na circa 10 minuten was het voor de eerste keer raak. Tijmen Stegeman brak goed door aan de rechterkant en zijn voorzet werd netjes afgerond door spits Bas van Luenen, 1-0. Gesteund door het vele aanwezig publiek ging BAS E1 verder op jaagt naar meer doelpunten. Uit goed samenspel werd Bas van Luenen vrijgezet voor de Wezeper doelman. Dit buitenkansje wist Bas van Leunen te verzilveren zodat BAS E1 na een ruim kwartier op een 2-0 voorsprong kwam. Wie vervolgens dacht dat BAS E1 een gewonnen wedstrijd speelde, kwam bedrogen uit. Door onnodige foutjes wist WHC E1 voor de rust nog driemaal te scoren. De comfortabel lijkende voorsprong werd in een tijdbestek van nog geen vijf minuten door WHC E1 omgebogen in een achterstand, gezien vanuit Biddinghuizer perspectief. Ruststand 2-3.

Na een tactische bespreking in de rust door Rick Aernaudts en Remon Claassen pakte BAS E1 de draad van het begin van de wedstrijd weer op. WHC E1 werd weer teruggedrongen op eigen helft. Na een goede vijf minuten in de tweede helft was het Leander Touw die de gelijkmaker op het scorebord zette. Na een mooie solo over het halve veld liet hij de Wezeper doelman kansloos, 3-3. Echter, twee minuten later kon de doelman van BAS E1, Tyrick Bodak, de gang naar het net weer maken. Een misverstand tussen keeper en één van de verdedigers werd genadeloos afgestraft door WHC E1, 3-4. Hierna golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide doelen. De kansen die BAS E1 zich creëerde waren helaas niet aan de voorwaartsen besteed. Halverwege de tweede helft werd de situatie er voor BAS E1 niet rooskleuriger op. WHC E1 wist voor een vijfde keer te scoren, 3-5. Met nog tien minuten op klok deed BAS E1 er nog een schepje bovenop. Door het goede drukzetten van BAS E1 wist de keeper van WHC E1 zich geen raad waar de bal naar toe te spelen. Het uitverdedigen van WHC E1 werd genadeloos door Tijmen Stegeman afgestraft, 4-5. Onder luide aanmoedigingen van het Biddinghuizer publiek ging BAS E1 op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Tot enthousiasme van het publiek werd deze inzet beloond met een doelpunt. Tijmen Stegeman zette goed door en wist zijn tweede treffer van de dag aan te tekenen: 5-5. Met deze korfbaluitslag was de wedstrijd ten einde en konden beide teams een puntje bijschrijven.

Rick Aernaudts en Remon Claassen waren na afloop vol lof of het karakter van de jongens: 'Twee keer komen wij twee doelpunten achter, toch weten wij op karakter de achterstand tot twee keer toe weg te werken. Klasse! Aanvallend zat het vandaag wel goed, verdedigend hebben wij wat steekjes laten vallen'. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Nunspeet E2, vertrek om 7.45 uur.

Tijmen Stegeman

Bas van Luenen

Leander Touw

BAS JO11-1 - WHC E1: 5 - 5 (2 - 3)

10' doelpunt 1 - 0  Bas van Luenen (Tijmen Stegeman)
16' doelpunt 2 - 0  Bas van Luenen (-)
20' doelpunt 2 - 1
22' doelpunt 2 - 2
25' doelpunt 2 - 3

32' doelpunt 3 - 3  Leander Touw (-)
34' doelpunt 3 - 4
40' doelpunt 3 - 5
44' doelpunt 4 - 5  Tijmen Stegeman (-)
46' doelpunt 5 - 5  Tijmen Stegeman (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):