BAS JO11-1 - ASV Dronten E2 : 2-3

BAS JO11-1 2 - 3 (2 - 1) ASV Dronten E2
31-3-2012, 09:00 uur

BAS E1 kan voorsprong niet vasthouden

Zaterdag 31 maart 2012 heeft BAS E1 in de 'derby' tegen ASVD E2 aan het kortste eind getrokken. In een eneverende wedstrijd waren het de Drontenaren die met de overwinning aan de haal gingen: 2-3.
Onder goede voetbalomstandigheden moest BAS E1 vandaag aantreden tegen de 'buren': ASVD E2. Na de teleurstellende wedstrijd vorige week in en tegen Nunspeet een mooi moment voor BAS E1 om de teleurstelling van zich af te spelen. Met Leander Touw in de goal, Tyrick Bodak en Dion van Asselt als verdedigers, Aimen El Achek, Bennet van Veen en Tijmen Stegeman op het middenveld en Bas van Luenen in de spits begon BAS E1 voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren dan ook voor de Biddinghuizenaren. Na circa 8 minuten was het voor de eerste keer raak. BAS E1 mocht een corner nemen en voordat een ieder aan de lijn er erg in had, lag de bal achter de Dronter doelman. De corner van Bennet van Veen plofte rechtstreeks in het Dronter doel, 1-0. Gesteund door deze voorsprong ging BAS E1 op zoek naar meer doelpunten. ASVD E2 kwam er sporadisch uit maar het verdedigende blok van Tyrick Bodak, Aimen El Achek en Dion van Asselt stond goed. Circa halverwege de eerste helft kon het Biddinghuizer publiek voor een tweede keer juichen. Een corner, dit keer getrapt door Coen Grafhorst, werd door Tijmen Stegeman tot doelpunt verheven, 2-0. Waar in de voorgaande wedstrijden de corners onze zwakste schakel bleek te zijn, was dit vandaag ons sterke wapen!. Helaas was de 2-0 tussenstand niet de ruststand. Een afgedwaalde voorzet van ASVD E2 belandde buiten bereik van doelman Leander Touw in het doel, 2-1. Met deze lucky, was de ruststand bereikt.
In de rust wisselde Jibelino Kinanga, uitgeleend aan BAS E2, en Dion van Asselt van elftal. Na rust een veel sterker ASVD E2. BAS E1 moest zich noodgedwongen beperken tot verdedigen, hetgeen de verdedeiging goed af ging. Tocht konden de verdedigers niet voorkomen dat ASVD E2 tweemaal het net wisten te vinden. BAS E1 kon hier weinig tegenover stellen zodat uiteindelijk helaas een teleurstellende 2-3 op het scorebord stond.
Na afloop treurige gezichten bij spelers en technische staf van BAS E1. Helaas werd in de inzet niet beloond in een overwinning. Volgende week weer een kans.

Tijmen Stegeman

Bennet van Veen

BAS JO11-1 - ASV DRONTEN E2: 2 - 3 (2 - 1)

8' doelpunt 1 - 0  Bennet van Veen (-)
14' doelpunt 2 - 0  Tijmen Stegeman (Coen Grafhorst)