OWIOS E1 3 - 5  BAS JO11-1
14-4-2012, 09:30 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

Goed voetbal BAS E1 wordt beloond

Afgelopen zaterdag werd BAS beloond voor het goede voetbal van afgelopen weken. Daar waar vaak het kwartje de verkeerde kant op viel, dwong BAS zaterdag een terechte overwinning af van OWIOS E1.

De eerste helft begon BAS E1 erg goed. BAS voetbalde dominant en kreeg goede mogelijkheden om zichzelf op voorsprong te zetten. Net als verleden weken bleken de paal en de lat herhaaldelijk in de weg te staan om zo een doelpunt voor de roodhemden te voorkomen. Het geluk leek BAS weer niet mee te zitten en naarmate de eerste helft vorderde begon OWIOS meer tegengas te geven met snelle, gevaarlijke counters. Goed verdedigend werk van Dion, Leander en later Jibelino voorkwam echter een voorsprong voor OWIOS.
Na ruim een kwartier spelen wist BAS E1 eindelijk de verdiende 0-1 op het scorebord te zetten. Na een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van Leander die zonder aan te nemen de bal direct achter de Oldebroekse keeper schoot. BAS E1 bleef de wedstrijd domineren, maar de counters van OWIOS werden steeds gevaarlijker. In de 22e minuut wist OWIOS een counter te vertalen in een doelpunt en zette beide teams daarmee op gelijke hoogte.
Zoals later in de wedstrijd zou gaan blijken bleek BAS vandaag over de benodigde veerkracht te bezitten om de tegendoelpunten te verwerken. Binnen anderhalf minuut na de gelijkmaker, scoorde Bas namens BAS de 1-2. De Biddinghuizenaren gingen hierdoor met een verdiende voorsprong de rust in.

In de rust kregen de spelers de complimenten voor het goede voetbal en voor het snelle schakelen. De counters van OWIOS waren gevaarlijk, maar doordat het hele team goed schakelde was het voor OWIOS moeilijk de counters goed uit te spelen.

Ondanks de peptalk begon BAS behoorlijk zwak aan de tweede helft. Er werd veel balverlies geleden en OWIOS kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. Na tien minuten viel dan ook de verwachte gelijkmaker. Wederom uit een counter wist een aanvaller van OWOIS Tyrick Bodak het nakijken te geven.
Iets minder verwacht was het antwoord van de uitploeg: binnen een minuut zette Bennet met een weergaloos schot BAS weer op voorsprong. Het goede gevoel wat de thuisploeg aan de gelijkmaker overgehouden had, was binnen zestig seconden door de roodhemden weggenomen.
Het spel golfde gedurende de tweede helft op en neer en BAS had het ongeluk dat de paal, de lat en de spelers op de doellijn een grotere voorsprong vermeden. OWIOS had het ongeluk dat Tyrick Bodak – wederom – een goede wedstrijd keepte en de verdedigers hard werkten om een tegendoelpunt te voorkomen.

Toch was het in de 44e minuut weer raak: OWIOS scoorde voor de derde keer vandaag de gelijkmaker en toonde daarmee behoorlijk wat veerkracht. De 3-3 leek BAS niet veel te doen. Ditmaal binnen twee minuten werd de voorsprong weer in handen genomen door BAS E1. Nadat Bennet vrijgespeeld werd voor de keeper, speelde hij op zijn beurt de keeper uit en schoot vervolgens rustig binnen in het lege doel. De 3-4 was een feit.

Met nog vier minuten te spelen ging OWIOS – voor de vierde keer deze wedstrijd – op zoek naar de gelijkmaker. De Biddinghuizenaren hielden echter het hoofd koel en beslisten in de 49e minuut de wedstrijd door de 3-5 op het scorebord te zetten. Tijmen Stegeman scoorde na een goede aanval zijn eerste van de wedstrijd. Niet lang na de 3-5 kwam de wedstrijd ten einde.

Na een erg goede eerste helft en een kleine indompeling gedurende de tweede helft, wist BAS uiteindelijk het hoofd boven water te houden en de terechte drie punten mee te nemen naar Biddinghuizen. Aankomende zaterdag wordt de thuiswedstrijd tegen WVF E1 gespeeld, dat met één punt onder BAS staat. Aanvang van de wedstrijd is 10.00!

Bennet van Veen

Leander Touw

Tijmen Stegeman

Bas van Luenen

OWIOS E1 - BAS JO11-1: 3 - 5

17' doelpunt 0 - 1  Leander Touw (-)
22' doelpunt 1 - 1
24' doelpunt 1 - 2  Bas van Luenen (-)
35' doelpunt 2 - 2
36' doelpunt 2 - 3  Bennet van Veen (-)
44' doelpunt 3 - 3
47' doelpunt 3 - 4  Bennet van Veen (-)
49' doelpunt 3 - 5  Tijmen Stegeman (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):