BAS JO11-1 - WVF E1 : 3-2

BAS JO11-1 3 - 2 (1 - 2) WVF E1
21-4-2012, 10:00 uur

BAS E1 verslaat WVF E1 in enerverende wedstrijd

Zaterdag 21 april 2012 heeft BAS E1 de spannende thuiswedstrijd tegen WVF E1, na een ruststand van 1-2, met 3-2 gewonnen.
Met een enigzins uitgedunde selectie (Jibelino Kinango speelde met BAS D2 en Bas van Luenen had andere verplichtingen) moest BAS E1 aantreden tegen WVF E1. Op basis van de ranglijst een gelijkwaardige tegenstander. Met Aimen El Achek als keeper ontspon zich vanaf het begin een op en neer gaande wedstrijd. Aan beide kanten vielen kansen te noteren, maar zowel goed keeperswerk aan beide kanten als een nog niet op scherp staand vizier van de voorwaartsen zorgde ervoor dat de 'brilstand' voor E1-begrippen relatief lang op het scorebord stond. Na 12 minuten was het uiteindelijk toch BAS E1 dat de score opende. Goed doorgaan van Bennet van Veen werd keurig afgerond door Tijmen Stegeman, 1-0. Lang kon BAS E1 helaas niet van deze voorsprong genieten, want een paar minuten later kon Aimen El Achek de gang naar het net maken. Een rommelige situatie voor het Biddinghuizer doel werd afgestraft door de Zwollenaren, 1-1. Gesteund door deze gelijkmaker ging WVF E1 op zoek naar meer doelpunten. Uit een vrije trap vlak voor het Biddinghuizer doel wist WVF via wat Biddinghuizer benen, de 2-1 binnen te schieten. Met deze 1-2 was tevens de ruststand bereikt.
Met Jibelino Kinango weer binnen de gelederen werd begonnen aan de tweede helft. BAS E1 was sterker dan WVF E1 maar moest zeker beducht zijn op de uitvallen van de Zwollenaren. Halverwege de tweede helft kreeg BAS E1 loon naar werken. Dion van Asselt kreeg de bal op het midden aangespeeld en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn fantastische schot belandde tot vreugde van het vele Biddinghuizer publiek achter de Zwolse doelman, 2-2. Gesteund door deze gelijkmaker en het enthousiaste publiek ging BAS E1 op zoek naar meer. WVF E1 werd meer en meer vastgezet op de eigen helft. Vlak voor tijd konden de Biddinghuizenaren weer juichen. Een mooie aanval belandde voor de voeten van Tijmen Stegeman. Met dit buitenkansje wist de rechtermiddenvelder wel raad en verschalkte de doelman van WVF E1, 3-2. Vlak hierna blies de scheidsrechter af en was de tweede overwinning op rij voor BAS E1 een feit.
Na afloop waren Remon Claassen en Rick Aernaudts content: 'Wederom hebben wij drie punten aan ons puntentotaal kunnen toevoegen. Op basis van de tweede heft meer dan verdiend en dan te bedenken dat twee van onze spelers (Tijmen Stegeman en Jibelino Kinango) er al een helft bij BAS D2 op hadden zitten. Wat een fantastisch doelpunt overigens van Dion van Asselt. Om in te lijsten! Dit geeft vertrouwen voor de laatste drie competitiewedstrijden'.
Zaterdag 28 april 2012 speelt BAS E1 de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten E1. Op basis van de ranglijst zal dit wederom een spannend potje worden.

Tijmen Stegeman

Dion van Asselt

BAS JO11-1 - WVF E1: 3 - 2 (1 - 2)

12' doelpunt 1 - 0  Tijmen Stegeman (Bennet van Veen)
16' doelpunt 1 - 1
20' doelpunt 1 - 2

41' doelpunt 2 - 2  Dion van Asselt (-)
47' doelpunt 3 - 2  Tijmen Stegeman (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):