Reaal Dronten E1 3 - 4 (2 - 3) BAS JO11-1
28-4-2012, 10:00 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS E1 zet zegereeks voort

Zaterdag 28 april 2012 heeft BAS E1 de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten winnend afgesloten: 3-4. Grote man bij BAS E1 was Tijmen Stegeman die de hele productie voor zijn rekening nam.

Na twee overwinningen stond op zaterdag 28 april 2012 de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten E1 op het programma. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst één punt in het voordeel van BAS E1. Op papier dus een spannende wedstrijd.

Op een door de regenval zwaar geworden veld begon BAS E1 ditmaal met Bas van Luenen in de goal, Dion van Asselt, Leander Touw en Aimen El Achek achterin, Tijmen Stegeman en Coen Grafhorst op het middenvled en Bennet van Veen in de spits. Jibelino Kinango begon vandaag op de bank. Vanaf het begin van de wedstrijd was het BAS E1 dat de overhand had. Menig aanval werd door de Biddinghuizenaren op de mat gelegd. Na vijf minuten werd dit overwicht omgezet in een voorsprong. Een mooie aanval werd koelbloedig achter de Dronter doelvrouwe geschoten, 0-1. Met deze voorsprong in de hand dacht BAS E1 dat de teugels wel wat losser konden (deze ochtend waren de meegereisde supporters uit Biddinghuizen tocht al wat in de paardensferen door de geboorte van een veulen bij de familie Touw). Reaal Dronten kwam beter in de wedstrijd maar verdedigend stond BAS E1 deze ochtend goed. Toch konden de verdedigers van BAS E1, Dion van Asselt en Aimen El Achek, niet voorkomen dat keeper Bas van Luenen in een tijdsbestek van twee minuten tweemaal de bal uit het net kon halen. Zo was de meer dan verdiende voorsprong veranderd in een 2-1 achterstand. Gelukkig liet BAS E1 zich door deze onverwachte achterstand niet uit het veld slaan. Net als voor de doelpunten van Reaal Dronten E1 was BAS E1 de sterkere partij. Voor de rust werd het veldoverwicht omgezet in twee doelpunten. Tijmen Stegeman was met zijn tweede en derde doelpunt van deze dag het eindstation van een goed voetballend BAS E1.
In de rust kon het technische trio van BAS E1 (Rick Aernaudts, Remon Claassen en Stephan Vuyk) niet anders dan tevreden zijn. Een sterker en beter voetballend BAS E1.

Na rust een zelfde speelbeeld. Een sterker BAS E1 dat menig kans afdwong. Toch was het halverwege de tweede helft Reaal Dronten E1 dat het net wist te vinden, 3-3. Lang kon Reaal Dronten E1 echter niet van deze voorsprong genieten want binnen een minuut lag nummer vier van Biddinghuizer makelij in het net. Tijmen Stegeman wist zijn vierde doelpunt van deze ochtend op het scorebord te zetten, 3-4. Na deze voorsprong kregen beide ploegen nog kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer. BAS E1 kon zo de derde overwinning op rij aan het palmares toevoegen. BAS E1 bezet momenteel de zes plaats in de Eerste Klasse. Een mooie prestatie van de jongens!

Na afloop was het technisch trio van BAS E1 uiteraard tevreden: 'De jongens beginnen steeds beter te voetballen. Dit was een meer dan verdiende overwinning. Tijmen Stegeman was vandaag lekker op dreef maar laten wij niet vergeten dat de rest van het team Tijmen de mogelijkheden bood om vandaag vier maal te scoren. Als team hebben wij vandaag gewoon goed gespeeld'.

Tot slot: De familie Touw is nog op zoek naar een naam voor het geboren veulen. Voorwaarde: een meisjesnaam beginnend met een H. Reeds geopperd zijn Hunky, Hyves, Halinero. Suggesties graag naar de familie Touw.

Tijmen Stegeman
4x

REAAL DRONTEN E1 - BAS JO11-1: 3 - 4 (2 - 3)

5' doelpunt 0 - 1  Tijmen Stegeman (-)
16' doelpunt 1 - 1
18' doelpunt 2 - 1
21' doelpunt 2 - 2  Tijmen Stegeman (-)
24' doelpunt 2 - 3  Tijmen Stegeman (-)

37' doelpunt 3 - 3
38' doelpunt 3 - 4  Tijmen Stegeman (-)

Opstelling BAS JO11-1 (1-2-1-2-1):