BAS JO11-1 - ASV Dronten E : 7-1

BAS JO11-1 7 - 1 (3 - 1) ASV Dronten E
9-5-2012, 19:00 uur

Combinatie elftal BAS E1-E2 wint van ASVDronten

Ter voorbereiding op komend seizoen stond afgelopen woensdagavond een oefenwedstrijd tegen ASVDronten op het programma. De wedstrijd werd gespeeld zodat de tweedejaars E-pupillen van BAS E1 en E2 alvast konden proeven aan het voetbal op het grote veld en aan de nieuwe spelregels. Om de spelers hieraan te laten wennen werd besloten om drie keer twintig minuten te voetballen.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter begon de eerste helft. Met Dion en Leander achterin, Bennet op de mid-mid en Bas in de spits stond het elftal in de as sterk opgesteld. Omdat ook de zijkanten goed bezet waren trok BAS het spel vanaf het begin naar zich toe. Met veel balbezit en zo nu en dan een goede aanval leken de spelers al snel gewend aan het veld.
Toch was het ASVD dat de 0-1 wist te scoren. Een afstandsschot vloog wat onbenullig door de benen van keeper Sil Bosch, die daarmee zijn eerste doelpunt op groot veld te verwerken kreeg.

Lang kon de uitploeg echter niet genieten van de voorsprong, want binnen anderhalf minuut stond het weer gelijk. Het was Leander die de aanval opzette door drie man uit te spelen en vervolgens de bal naar linksvoor Sebastiaan schoot. Sebastiaan maakte een actie en gaf voor op Bennet, die de 1-1 binnenschoot.
Waar Bennet in de 12e minuut scoorde, daar gaf hij in de 13e minuut de assist op spits Bas. Ondanks dat Bas gezien moet hebben dat het doel groot was en de keeper in verhouding klein, ging de bal genadeloos hard de kruising in. De 2-1 was een feit.
Voetballend veranderde door al deze doelpunten weinig: BAS bleef de bovenliggende partij met zo nu en dan mogelijkheden om tot scoren te komen. Het was daarom terecht dat in de 17e minuut de 3-1 op het scorebord kwam. Het doelpunt kwam wederom op naam van Bennet, die met een assist en twee doelpunten toch aardig zijn stempel drukte op de eerste helft.

De tweede helft werd begonnen met Coen op doel. Het bleek een fijne helft om te keepen, omdat ASVD – ondanks meer balbezit dan in de eerste helft – bijna niet voor het doel van Coen verscheen. Het andere doel werd echter wel bestookt en het was wederom spits van Luenen die aantekende voor een doelpunt. De 4-1 werd ingeleid door een verdedigingsfout van de bezoekers waarna Bas in de één tegen één situatie de keeper de baas bleef en scoorde.
In de minuten die volgde was het balbezit overwegend voor BAS, maar ASVDronten begon steeds meer de Biddinghuizer aanvallen te doorzien. Het was dan ook op individuele kracht dat de 5-1 gescoord werd. Dagan omspeelde buiten de zestien zijn directe tegenstander en schoof de bal laag in de verre hoek.
Dat er nog gescoord kon worden in teamverband bleek echter een minuut later maar al te goed. Een aanval opgezet vanuit achteruit, ging verder bij Tijmen die de achterlijn haalde en op weg daar naartoe de nodige tegenstanders uitspeelde. Tijmen hield echter oog voor het doel en legde de bal keurig af voor Bas van Luenen, die de 6-1 binnenschoot. Met deze stand gingen we de rust in.

Na Sil en Coen als keeper gehad te hebben, was in de derde helft Bas aan de beurt. ASVD was wederom iets sterker en gevaarlijker dan in de voorgaande helft, maar nog niet gevaarlijk genoeg om tot scoren te komen. De thuisploeg wist echter wel nog één keer het net te raken. Tijmen maakte in de 55e minuut de 7-1 en bepaalde daarmee de eindstand van de wedstrijd.

Al met al was het een leuke en leerzame wedstrijd. Leider Rick Aernaudts: ‘’Het is duidelijk dat een aantal mannen toe zijn aan de volgende stap. Het grote veld biedt meer mogelijkheden en de meeste spelers komen daar beter tot hun recht’’.