BAS JO11-1 - Be Quick'28 E1 : 6-5

BAS JO11-1 6 - 5 (3 - 3) Be Quick'28 E1
5-9-2012, 18:30 uur

Een wereld van verschil

BAS E1 heeft woensdagavond dan eindelijk zijn ware aard laten zien. Was het tegen FC Horst niet om aan te gluren, tegen Be Quick '28 E1 was het al drie klasses beter. Vooral aan de bal speelde BAS prima, wat resulteerde in zes doelpunten. Een goede generale voor de seizoensopener van aanstaande zaterdag.

Opnieuw een voltallige selectie, dezelfde selectie die afgelopen zaterdag nog van het veld werd gespeeld door FC Horst. Maar, BAS was woensdag vanaf het begin bij de les. Be Quick begon wel sterk, scoorde, maar de E1 raakte niet van de leg. Onder leiding van de verdedigers Bart Knorren en Tyrick Bodak ging BAS de strijd aan en dat resulteerde in een snelle gelijkmaker van diezelfde Bodak. BAS kwam ongelukkig weer op achterstand door een eigen doelpunt van Aimen el Achak, maar hij zette dat zelf binnen de kortste keren recht. Uit een corner van Coen Grafhorst wist Aimen het net, nu aan de goede kant, opnieuw te vinden.

BAS speelde zogezegd best goed, maar verdedigde nog niet helemaal lekker. Elijah Requena kopte de Biddinghuizenaren naar een 3-2 voorsprong, maar door matig verdedigen lag de bal er even later aan de andere kant weer in. "Voetballend was het vandaag best goed, maar er moet nog beter verdedigd worden. Als we dat vandaag hadden gedaan, was de uitslag veel ruimer uitgevallen", zegt trainer Wouter Foppen.

Na de rust gaf BAS opnieuw gas en kwam Be Quick een lange tijd niet meer bij het doel van keeper Roy Woud. Coen Grafhorst schoot zijn ploeg op mooie wijze naar een 4-3 voorsprong, waarna het mooiste doelpunt op naam kwam van Anis el Achak. Niet zozeer het doelpunt zelf, maar de aanval voorafgaand aan de intikker van Anis was prachtig. Van achteruit werd Elijah Requena vrijgespeeld, die oog in oog kwam met de Zwolse doelman. Elijah koos in de eerste helft nog een keer voor eigen succes, maar dit keer zag hij El Achak niet over het hoofd, waardoor de kleine spits de bal in het lege doel kon schuiven.

Be Quick kwam nog terug tot 5-4, maar Rayan Verkruissen maakte aan alle onzekerheid een eind. Opnieuw een corner van Coen Grafhorst kwam terecht op het hoofd van Rayan, die de bal prima tegendraads inkopte: 6-4. Uiteindelijk werd het nog 6-5, maar dat was meer voor de statistieken. "Hehe, eindelijk gewonnen. De jongens hebben de broodschap begrepen en hebben de prestatie van zaterdag prima recht gezet. Vooral het doelpunt van Anis stemt tot tevredenheid. Nu deze prestatie doortrekken richting de competitiestart", aldus Foppen.

Zaterdag begint voor BAS E1 de competitie, in eigen huis tegen SVI E3. Aanvang op sportpark De Schelp is om 9.00 uur.

Rayan Verkruissen

Elijah Requena

Coen Grafhorst

Anis El Achak

Aimen El Achak

Tyrick Bodak

BAS JO11-1 - BE QUICK'28 E1: 6 - 5 (3 - 3)

2' doelpunt 0 - 1
4' doelpunt 1 - 1  Tyrick Bodak (Coen Grafhorst)
7' doelpunt 1 - 2  Aimen El Achak (-)
14' doelpunt 2 - 2  Aimen El Achak (Coen Grafhorst)
16' doelpunt 3 - 2  Elijah Requena (Coen Grafhorst)
24' doelpunt 3 - 3

31' doelpunt 4 - 3  Coen Grafhorst (-)
38' doelpunt 5 - 3  Anis El Achak (Elijah Requena)
42' doelpunt 5 - 4
46' doelpunt 6 - 4  Rayan Verkruissen (Luca Schaap)