BAS JO11-1 - Nunspeet E3 : 1-2

BAS JO11-1 1 - 2  Nunspeet E3
22-9-2012, 09:00 uur

BAS E1 verliest nipt van Nunspeet E3

Na drie wedstrijden in de competitie is BAS E1 nog steeds puntloos. Ook tegen Nunspeet E3 kon de formatie zaterdagmorgen geen punten bijschrijven, want in een matige wedstrijd werd er met 1-2 verloren van de Nunspeeters. Het doelpunt kwam opnieuw op naam van spits Coen Grafhorst.

BAS speelde de week voorafgaand aan het treffen met Nunspeet nog een redelijke partij tegen Go Ahead Kampen E1, maar kon deze lijn niet doortrekken naar de volgende wedstrijd. Opnieuw leek BAS er geen zin in te hebben, want de kleinere eerstejaars van Nunspeet wonnen alle duels en konden naar hartenlust voetballen. Het was aan keeper Tyrick Bodak te danken dat de score niet hoger uitviel, hij hield zijn ploeg een aantal keren heel knap op de been. Daarnaast complimenten voor Rayan Verkruissen en Roy Woud, die als een van de weinigen vochten als leeuwen.

De beginfase was overduidelijk voor BAS, dat Nunspeet ver terugdrong op de eigen helft. Echte kansen ontstonden hier echter niet uit, mede omdat de inzet er niet was om echt door te drukken. Nunspeet rook hierdoor zijn kans en werd langzaamaan steeds gevaarlijker. Eerst was het Bodak nog die zijn doel schoon hield, maar even later was er geen houden meer aan. Er werd niet goed genoeg ingegrepen aan de zijde van BAS, waardoor de bal plots achter keeper Bodak lag. De kopjes gingen vervolgens helemaal naar beneden, de vechtlust verdween. BAS kon voor de rust via Anis el Achak en Coen Grafhorst nog wel dreigend
worden, maar echt gevaarlijk werd dit niet meer.

Na de rust leek BAS iets beter in het spel te komen, maar dit bleek van korte duur. BAS ging verder vooruit lopen, vergat te verdedigen en daar maakte Nunspeet dankbaar gebruik van. Eerst redde opnieuw Bodak zeer fraai op een inzet van een Nunspeetse aanvaller, maar even later lag de bal wel achter de Biddinghuizense doelman: 0-2. Een tweede tegengoal en dus wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Echter, ineens schrok BAS even wakker. Roy Woud ging er over rechts vandoor, zag een aantal roodhemden voor het doel, waarna zijn voorzet terecht kwam bij spits Coen Grafhorst. Die wist wel raad met dit kansje en schoot BAS weer terug in de wedstrijd.

In het restant van het duel probeerde BAS het nog wel, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Opnieuw een nederlaag voor de Biddinghuizer ploeg en dus nog steeds nul punten. “Er moet flink meer inzet getoond worden, want zo gaat het niet. Hopelijk nemen de jongens een voorbeeld aan Roy en Rayan, want die bleven maar vechten. Keihard werden, voor elke bal gaan, want zonder vechtlust wordt het lastig om een wedstrijd te winnen”, zegt leider Rick Aernaudts.

Aanstaande zaterdag speelt BAS E1 een uitwedstrijd bij de buren van ASV Dronten. Tegenstander is daar de E2, een mooie wedstrijd om te laten zien dat we het wel kunnen en willen. Aanvang is om 8:30 uur, aanwezig om 7:30 uur.