ASV Dronten E2 3 - 1 (0 - 0) BAS JO11-1
29-9-2012, 08:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Een overwinning op jezelf

Wordt zaterdag 29 september 2012 de dag van de omslag voor BAS E1? De wedstrijd tegen asv Dronten E2 biedt in ieder geval flink wat hoop voor de resterende wedstrijden. BAS verloor wel, maar gaf een portie strijd van heb ik jou daar. Een compliment voor de gehele ploeg.

De eerste helft was zaterdag overduidelijk voor BAS. De ploeg drukte asv Dronten telkens weer terug op de eigen helft, maar kon niet tot scoren komen omdat de achterhoede van de Drontenaren als een huis stond. Tel daarbij nog een aantal fraaie reddingen van de Drontense keeper op en het is duidelijk waarom BAS niet tot scoren kwam in de eerste helft. ASVD werd in de eerste helft wel degelijk gevaarlijk, maar dit gebeurde veelal op de counter, na onnodig balverlies van BAS. Voor de Biddinghuizenaren waren Luca Schaap en Bart Knorren nog het dichtst bij een doelpunt. Schaap zag zijn inzet op fantastische wijze gekeerd worden door de keeper en Knorren had de pech dat een verdediger onbewust zijn snoeiharde schot schampte.

Na de rust werd er door ASVD nog even goed duidelijk gemaakt wat er met BAS E1 gebeurd als het geen strijd levert. Een verzwakking van zo'n tien minuten en BAS had de wedstrijd direct verloren. 2-0 achter, maar op basis van, zeker de eerste helft, verdiende BAS meer. De ploeg stroopte na deze twee tegenvallers de mouwen dan ook weer op en ging weer volop in de aanval. Tyrick Bodak en Luca Schaap kwamen dreigend voor het Drontense doel, maar gescoord werd er nog niet. Aimen el Achak brak vervolgens voor BAS de ban, door een corner van Coen Grafhorst met de buitenkant van zijn voet binnen te tikken.

BAS rook bloed en ging opzoek naar de gelijkmaker. De achterste linie van ASVD bleef het echter goed doen, waardoor BAS er amper meer doorheen kwam. Even leek Coen Grafhorst vanaf de middenlijn in zijn eentje door te kunnen lopen naar het doel, maar een Drontense verdediger trok vervolgens aan de noodrem, waardoor er niets meer uit kwam dan een vrije trap.

Zo verloor BAS opnieuw, maar won het wel van zichzelf. Ten opzichte van de voorgaande wedstrijden voetbalde de ploeg al een stuk beter, mede door een enorme inzet van iedere speler. "Iedereen moet op deze weg doorgaan, dan komen de punten vanzelf wel. Als iedereen zijn best blijft en gaat doen, dan komt het zeker goed", zegt trainer Wouter Foppen.

Volgende week neemt BAS E1 het thuis op tegen DOS Kampen E2. Aanvang op sportpark De Schelp is om 9.00, aanwezig om 8.15 uur!

Aimen El Achak

ASV DRONTEN E2 - BAS JO11-1: 3 - 1 (0 - 0)

27' doelpunt 1 - 0
31' doelpunt 2 - 0
39' doelpunt 2 - 1  Aimen El Achak (Coen Grafhorst)