BAS JO11-1 - Swift '64 E1 : 6-6

BAS JO11-1 6 - 6 (5 - 1) Swift '64 E1
3-11-2012, 09:00 uur

Enerverende derby eindigt onbeslist

In het rijtje met wedstrijden als Duitsland – Zweden, Reading – Arsenal kan een volgende kraker worden bijgeschreven. Zaterdagmorgen nam BAS E1 een 6-2 voorsprong tegen Swift ’64 E1, maar na vijftig minuten moesten beide ploegen, na een houdini-act van Swift, toch de punten delen: 6-6. “Ongelofelijk wat er hier allemaal is gebeurd. Hier ben ik nog even goed ziek van”, zegt trainer Wouter Foppen

Het in een winning-mood verkerende BAS was in de eerste helft overduidelijk de betere ploeg. Swift begon nog wel goed aan de eerste helft, maar na het eerste doelpunt van Luca Schaap was het verzet al snel gebroken. Onder leiding van spits Bart Knorren namen de Biddinghuizenaren al snel een riante voorsprong, niets leek de ploeg dan ook in de weg te staan voor een nieuwe driepunter. Knorren zette de ploeg hoogstpersoonlijk op 2,3 en 4-1, waarna Coen Grafhorst net voor de rust BAS’ vijfde doelpunt van de morgen al aantekende. Het spel was prima, de beste helft van het seizoen. Swift werd van het kastje naar de muur gestuurd en leek dan ook een zware tweede helft voorgeschoteld te krijgen.

Echter, wat er vervolgens na de rust gebeurde is eigenlijk met geen pen te beschrijven. BAS voetbalde niet meer, het was geen schim van de ploeg die in de eerste helft geen spaan heel liet van de buren uit Swifterbant. Swift kwam snel op 5-2, maar vervolgens leek opnieuw Bart Knorren, na vandaag de nieuwe topscorer, de wedstrijd te beslissen. De spits maakte een uitgelezen kans prima af en leek de drie punten definitief veilig te stellen. BAS drukte toch weer niet door, liet Swift voetballen en dat is iets wat de ploeg uit Swifterbant prima kan. Swift rook bloed en ging op jacht naar de nodige doelpunten. Al snel werd het 6-3, het werd 6-4 en vervolgens ook nog 6-5.

BAS liet het gebeuren, speelde met de gedachte als die van Horst-uit en moest alle zeilen bijzetten om de drie punten over de streep te trekken. Toch lukte dit niet. Vijf seconden voor het laatste fluitsignaal sloeg Swift voor de zesde keer deze morgen toe. De bal kwam voor, werd door verschillende spelers getoucheerd, en plots lag de bal achter keeper Roy Woud. Na de aftrap floot scheidsrechter Hein Grafhorst direct af, waarna de Biddinghuizense jongens uit teleurstelling ter aarde stortten. Een 5-1 voorsprong, vervolgens 6-2, maar toch de punten niet in Biddinghuizen weten te houden. Een krankzinnig wedstrijdverloop, maar Swift keerde met een terecht behaald punt terug naar Swifterbant.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt. In de eerste helft de pannen van het dak spelen, 5-1 voor, maar uiteindelijk niet weten te winnen. Zo zie je maar dat als wij het laten lopen, we van iedereen kunnen verliezen. Doen we dat niet, dan kunnen we ook van iedereen in deze klasse winnen”, zegt trainer Wouter Foppen. Volgende week speelt BAS weer eens een uitwedstrijd. De E1 gaat dan op bezoek bij Unicum E2, aanvang al om 8.30 uur.