BAS JO11-1 - DOS Kampen E2 : 3-1

BAS JO11-1 3 - 1 (2 - 1) DOS Kampen E2
20-10-2012, 10:00 uur

BAS E1 grijpt eindelijk eerste zege

De eerste zege van het seizoen is dan eindelijk een feit. Tegen hekkensluiter DOS Kampen E2 was BAS zaterdagmorgen met 3-1 te sterk voor de Kampenaren. Voor de rust namen de Biddinghuizenaren door doelpunten van Luca Schaap en Rayan Verkruissen een voorsprong, na de rust stelde opnieuw Schaap de zege veilig.

BAS was zaterdagmorgen in de beginfase sterker dan DOSK. De Biddinghuizer ploeg had meer balbezit en probeerde de geelzwarten terug te dringen. Dit lukte aardig, maar eenmaal voor het doel werd niet of te laat de trekker overgehaald. Spits Coen Grafhorst was voor BAS nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij trof twee keer de lat. DOSK werd vooral gevaarlijk via snelle uitvallen, waarbij de Kampenaren ook eenmaal heel dicht bij een doelpunt waren. Een razendsnelle uitval werd prima uitgespeeld, maar de voor Roy Woud opgedoken speler schoot de bal in het zijnet. Toch was het BAS wat de ban brak. Luca Schaap begon op de middenlijn een solo richting doel, passeerde op snelheid drie man en schoot tot ieders verbazing de bal strak achter de Kampense doelman: 1-0.

Hoogmoed komt voor de val, dat bleek ook zaterdag weer. BAS stond met 1-0 voor, een ongekende weelde. Dit was ook te zien in het spel, want BAS ging direct verder naar voren lopen. Tyrick Bodak en Bart Knorren liepen te ver naar voren, waardoor de snelle uitvallen van Kampen nog gevaarlijker werden. Uiteindelijk werd het daardoor ook 1-1, op een moment dat BAS met teveel speler de aanval zocht. Een tegenvaller, waardoor DOS nog meer het initiatief kreeg. Toch kwam BAS op slag van rust toch weer op voorsprong. Aimen el Achak nam de bal op fenomenale wijze aan, vond met een goede pass uiteindelijk Rayan Verkruissen die in twee keer de bal tegen de touwen schoot.

Na de rust waren BAS en DOS aan elkaar gewaagd, maar was BAS in de beginfase van het tweede bedrijf wel het gevaarlijkst. Coen Grafhorst had pech met zijn schoten, maar opnieuw was daar Luca Schaap. De linkermiddenvelder tekende voor zijn tweede en BAS’ derde doelpunt van de morgen, waardoor de wedstrijd beslist leek. Anis el Achak kreeg vervolgens nog een levensgrote kans op het vierde Biddinghuizense doelpunt, maar de kleine spits kon een prima voorzet van Luca Schaap niet tot doelpunt promoveren.

DOS zette alles op alles, stuurde een extra speler naar de voorste linie, en daar had BAS het moeilijk mee. De Kampenaren waren nog dichtbij een tweede doelpunt, maar keeper Roy Woud, verdediger Tyrick Bodak en de paal stonden Kampens succes in de weg. De opluchting was na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Grafhorst groot, BAS had de eerste drie punten van het seizoen binnen. “Een hele opluchting, zeker voor de spelers. Mooi om te zien dat de meeste jongens bleven knokken, om zo de overwinning binnen te halen. Hopelijk blijft het hier niet bij”, zegt trainer/coach Wouter Foppen.

Aanstaande zaterdag speelt BAS opnieuw een thuiswedstrijd, dan nemen ze het op tegen CSV ’28 E3. Aanvang op Sportpark De Schelp is om 9:00 uur.