BAS JO11-1 - VSCO '61 E1 : 8-2

BAS JO11-1 8 - 2 (5 - 0) VSCO '61 E1
24-11-2012, 10:00 uur

BAS E1 veegt VSCO van het veld

Op papier een vriendschappelijke wedstrijd, maar eenmaal binnen de lijnen was daar niets meer van te merken. BAS E1 oogde gemotiveerd, speelde een prima wedstrijd en liet uiteindelijk geen spaan heel van VSCO ’61 E1: 8-2. “Vooral de eerste helft was weer echt goed. In de tweede helft lieten we het toch weer wat lopen, maar het was uiteindelijk ruim voldoende”, zegt trainer Wouter Foppen.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal trok BAS ten aanval. VSCO werd direct teruggedrongen en aan de hand van Tyrick Bodak en Rayan Verkruissen werden de voorwaartsen al menigmaal in stelling gebracht. Uiteindelijk brak Luca Schaap de ban, door een goede corner van Coen Grafhorst op knappe wijze binnen te koppen. Diezelfde Grafhorst besliste nog voor de rust de wedstrijd definitief, door achter elkaar vier keer raak te schieten. Drie keer was een schot de keeper onmachtig, het vierde doelpunt was de mooiste. Grafhorst werd door zijn ploeggenoten compleet vrijgespeeld, waardoor de trefzekere spits de bal alleen nog maar in de hoek moest schuiven.

Na de rust nam BAS toch weer wat gas terug, maar dit bleek niet in de score. VSCO werd wel wat gevaarlijker, kreeg zeker drie á vier honderd procent kansen, maar gescoord werd er nog niet. Uiteindelijk breidde de goed spelende Anis el Achak de score uit. ‘Machoman’ werd door neef Aimen één op één gezet met de keeper, hij ging soepeltjes langs de uitgekomen doelman, waarna de bal in het lege doel verdween: 6-0. VSCO scoorde door onoplettendheid achterin de 6-1, Aimen el Achak en Tyrick Bodak zorgde respectievelijk voor 7 en 8-1, waarna VSCO het slotstuk in handen had: 8-2.

BAS troefde vooral in de eerste helft VSCO af. “De eerste helft was weer echt goed. Helaas kunnen we dit nog geen hele wedstrijd volhouden, daar moeten we nu maar eens naar toe. Anders was vandaag de score nog veel en veel hoger uitgevallen.” Volgende week wacht er opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd, dan komt Zeewolde E2 op bezoek. De wedstrijd op Sportpark de Schelp begint om 10.00 uur!