BAS JO11-1 - Be Quick'28 E1 : 2-3

BAS JO11-1 2 - 3 (2 - 0) Be Quick'28 E1
2-2-2013, 09:00 uur

BAS E1 begint met terechte nederlaag

BAS E1 is de voorjaarscompetitie zaterdagmorgen met een nederlaag begonnen. Be Quick ’28 E1, kampioen in het vorige half jaar, kwam op bezoek en bleek een maatje te groot. Door de strijd die BAS leverde was dit echter niet terug te zien in de stand, Be Quick ging met een nipte 2-3 zege terug naar Zwolle.

Mede door personele problemen was het zaterdagmorgen lastig voor BAS. Elijah Requena, Rayan Verkruissen en Roy Woud waren door uiteenlopende redenen niet aanwezig, waardoor Yassir Mizhar uit de F1 en Bram ter Beek uit de E2 aanhaakten. Mede door het inpassen van deze nieuwe spelers en daarbij ook het niveau van Be Quick, bleek het zaterdagmorgen een lastige opgave. Be Quick was vanaf minuut één de bovenliggende partij, maar had één groot probleem. Keeper Tyrick Bodak. Ondanks dat de E1 vocht voor wat het waard was, kwamen de Zwollenaren meerdere keren gevaarlijk voor Tyrick. Hij hield echter tot diep in de tweede helft zijn doel op heldhaftige wijze schoon.

Was Be Quick de betere, kwam BAS plots op voorsprong. Eerst zag Coen Grafhorst zijn van richting veranderde schot achter de Zwolse keeper belanden en net voor de rust verdween een voorzet van Coen pardoes achter de keeper: 2-0. Na de rust was Be Quick opnieuw vele malen beter, maar Tyrick hield lange tijd zijn doel schoon. Uiteindelijk moest de keeper zich toch overgeven en kwam Be Quick snel terug tot 2-2. Een strijdend BAS leek toch een punt over te houden aan de wedstrijd, maar in de uiterste slotfase was het toch Be Quick dat de winnende binnenschoot. BAS kon niet meer, waardoor Be Quick in een overtalsituatie op Tyrick af kwam. De aanval werd met een wonderschoon stiftje afgerond, de uiteindelijke beslissing: 2-3.

Trainer Wouter Foppen was na afloop niet ontevreden. “Het was vandaag gewoon erg moeilijk en dat kwam ook door Be Quick. Bij vlagen lieten die jongens echt mooie dingen zien. Toch hebben we er wel echt voor gevochten en hadden we hier zomaar een punt aan over kunnen houden. Als we deze vechtlust elke week op de mat leggen, gaan we nog hoge ogen gooien.” Volgende week speelt BAS E1 vriendschappelijk tegen Swift ’64 E1. Aanvang op het sportpark van Swift is om 10.00 uur!