BAS JO11-1 - WVF E1 : 2-5

BAS JO11-1 2 - 5  WVF E1
13-4-2013, 09:00 uur

BAS E1 niet opgewassen tegen koploper

BAS E1 kon koploper WVF E1 zaterdagmorgen niet een loer draaien. In een eenzijdige wedstrijd probeerde BAS het wel, lukte het een aantal keer prima, maar bleek WVF toch een maatje te groot. Ondanks doelpunten van Coen Grafhorst en Aimen el Achak werd het uiteindelijk toch 2-5. “Helaas. We hebben er alles aan gedaan, een paar mooie aanvallen op de mat gelegd, maar het mocht niet baten. WVF was vandaag duidelijk sterker”, zegt trainer/leider Wouter Foppen

Er was geen beginnen aan voor de Biddinghuizer manschappen. WVF was vanaf minuut één overduidelijk de betere partij, maar BAS liet zich niet zomaar naar de slachtbank lijden. Het was wel de Zwolse ploeg die op voorsprong kwam, maar op wilskracht en inzet kwam BAS langszij. Een lange bal van keeper Bodak kwam terecht bij spits Coen Grafhorst, die op de middenlijn het duel knap won van een boomlange verdediger. Hij ging één op één met de keeper, bij Coen garantie voor een doelpunt. De overige zes spelers draaiden zich alweer om, terwijl de topscorer de bal rustig langs de Zwolse keeper schoot: 1-1.

Nog voor de rust kwam WVF op een 1-2 voorsprong, maar net na de rust toonde BAS de veerkracht die het wel eens mistte. Een corner van Coen Grafhorst werd niet goed weggewerkt door de WVF’ers, waardoor de bal opnieuw kon worden ingebracht. Uiteindelijk stond daar Aimen el Achak, die de bal netjes achter de keeper kopte en zo BAS opnieuw langszij bracht. Toch kon BAS de constante druk van WVF niet hendelen. De verdedigers Bart Knorren en Luca Schaap deden er opnieuw alles aan, sleurden, trokken en wonnen duels, maar konden niet voorkomen dat de koploper uiteindelijk toch met een zege naar Zwolle vertrok.

Het werd 2-3, het werd 2-4 en door de kop te laten hagen, ook nog 2-5. “Een terechte uitslag, zeker als je naar het spelbeeld kijkt. Positief is echter dat de spelers er alles aan deden om een goed resultaat neer te zetten, maar soms moet je gewoon je meerdere erkennen. Van dit WVF win je bijna nooit. Als je honderd keer tegen ze speelt, win je één keer. Ze zijn simpelweg beter dan ons”, zegt Foppen. Volgende week speelt de E1 uit bij nummer elf ZAC E3. Aanvang op het Jo van Marle Sportpark is om 9.30 uur.