ZAC E3 2 - 3 (2 - 1) BAS JO11-1
20-4-2013, 09:30 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS E1 strijdend naar knappe zege

Een rommelige voorbereiding, een toendra als veld en een 2-0 achterstand op de koop toe, toch heeft BAS E1 zaterdagmorgen drie punten overgehouden aan het treffen met ZAC E3. De Zwolse e-pupillen namen al snel een dubbele voorsprong, maar op wilskracht en strijd boog BAS diep in de tweede helft via een kopbal van Rayan Verkruissen de stand om: 2-3.

Het leek zaterdagmorgen weer zo een morgen te worden. BAS begon werkelijk dramatisch aan de wedstrijd en liet alles wat ZAC wou doen, rustig toe. De Zwollenaren maakten daar uiteraard dankbaar gebruik van, BAS mocht in de beginfase blij zijn dat het bij een 2-0 achterstand bleef. Plots rechtte BAS echter de rug. Net voor rust kreeg spits Coen Grafhorst al een kleine kans, luttele seconden later was BAS ineens terug in de wedstrijd. Een steekpass van Aimen el Achak kwam tussen de spits en de keeper in, Grafhorst was het handigst en bracht BAS knap terug in de wedstrijd.

Na de rust werd er iets op de mat gelegd, wat BAS E1 dit seizoen nog niet vaak heeft laten zien. Het rechten van de rug zette BAS door en het kwam via opnieuw Grafhorst zelfs op 2-2. ZAC was even daarvoor nog wel dichtbij 3-1 geweest, maar de opnieuw sterk keepende Tyrick Bodak hield BAS knap op de been. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de zege, maar BAS was vastberaden. De punten moesten mee naar Biddinghuizen, hoe maakte niet eens uit. Een corner van Grafhorst gaf uiteindelijk de verlossende voorsprong, want Rayan Verkruissen kopte de bal op schitterende wijze in: 2-3. Niet alleen een beloning voor de sterk spelende Verkruissen, maar ook voor het hele team. Gevochten tot de laatste snik, met als resultaat de drie broodnodige punten.

“Wat een wedstrijd, zeg. Voetballend was het de eerste helft echt dramatisch, in de tweede helft ging dit wel iets beter. Maar de ploeg verdient alle complimenten voor de strijdlust, een 2-0 achterstand nog ombuigen, dat is van grote klasse. Zo moet het elke week”, zegt leider Wouter Foppen. Volgende week speelt BAS een thuiswedstrijd, dan tegen het Zwolse CSV ’28 E3. De wedstrijd op sportpark De Schelp begint om 9.00 uur.