BAS JO11-1 - CSV '28 E3 : 6-5

BAS JO11-1 6 - 5 (4 - 3) CSV '28 E3
27-4-2013, 09:00 uur

BAS E1 op wilskracht naar nieuwe zege

Het is BAS E1 zaterdagmorgen gelukt om opnieuw CSV ’28 E3 over de knie te leggen. De Zwolse tegenstander werd in de eerste seizoenshelft al met 4-2 verslagen, zaterdag bleek BAS opnieuw te sterk: 6-5. “Onze eerste helft was goed, één van de betere helften van deze competitie. In de tweede helft raakten we de grip wat kwijt, maar wonnen we uiteindelijk opnieuw op wilskracht”, zegt leider Rick Aernaudts.

Het is de stap die BAS E1 het afgelopen seizoen heeft gemaakt. Moeilijk was het voor de jongens om een hele wedstrijd voluit te gaan, soms met grote nederlagen tot gevolg. De laatste weken lijkt de knop bij de jongens om en gaat iedereen ervoor. Met twee nipte maar verdiende overwinningen tot gevolg. Zaterdag was BAS in de eerste helft heer en meester. Onder leiding van Tyrick Bodak en Aimen el Achak gingen de Biddinghuizense jongens op jacht naar een nieuwe zege. Al snel kwam BAS dan ook op een 2-0 voorsprong, maar door gemakzucht kwam de Zwolse ploeg toch weer terug tot 2-2. Nog voor de rust wist BAS het verschil echter weer omhoog te brengen tot 2, waarbij vooral het doelpunt van Tyrick Bodak van grote schoonheid was. Hij slalomde om de één na de ander en rondde zijn solo af met een hard en droog schoot: 4-2.

Nog voor de rust kwam CSV terug tot 4-3 en net na de rust werd het zelfs 4-4. Toen de Zwollenaren ook nog een 4-5 voorsprong namen, leek BAS weer zo een morgen te gaan beleven. Maar waar in de eerdere wedstrijden de kop ging hangen, werden nu nog maar weer eens de mouwen opgestroopt. BAS liet zich niet aftroeven en nam het initiatief terug in eigen handen. Daaruit volgend werd spits Grafhorst diep gestuurd door Aimen el Achak, Grafhorst omspeelde de keeper prima en bracht de stand terug tot 5-5. Een portie wilskracht van jewelste, maar daar bleef het niet eens bij. In de slotfase ging Coen Grafhorst op het doel af, zag de meegelopen Anis el Achak niet over het hoofd, die de bal daardoor rustig in het lege doel kon schuiven: 6-5.

Een prachtige overwinning van BAS, dat nu al twee wedstrijden oprij heeft gewonnen. “In de vorige competitie werd CSV gewoon tweede. Zo is het maar weer duidelijk dat als wij het niet laten lopen, we van iedereen kunnen winnen. Alleen niet van WVF, die waren te goed”, zegt Aernaudts. Aankomende zaterdag speelt BAS E1 niet, waarna volgende week de competitie wordt hervat met de polderderby tegen Swift ’64 E1. Aftrap in Swifterbant is om 10.00 uur!