Reaal Dronten E1 2 - 4 (2 - 3) BAS JO11-1
30-3-2013, 10:15 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS E1 weet weer wat winnen is

Het ging voor BAS E1 moeizaam de laatste weken. Geen punt werd er behaald, het spel was ondermaats. Na één zaterdag zonder competitievoetbal bleek ineens alles anders, want afgelopen zaterdag versloeg BAS de Dronter buren van Reaal E1 met 2-4. “Eindelijk weer eens een overwinning, heerlijk. Hopelijk kunnen we nu een mooie serie neerzetten”, zegt leider Rick Aernaudts.

BAS E1 was zaterdagmorgen geen schim van de ploeg van de laatste weken. Het merendeel van het balbezit was voor de Biddinghuizense e-pupillen, terwijl Reaal alleen gevaarlijk werd door fouten van BAS. De Drontenaren kwamen dan ook al snel op voorsprong, toen keeper Tyrick Bodak het spel snel probeerde te hervatten. Hij schoot de bal echter in de voeten van een tegenstander, die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0. Liet BAS in de vorige weken bij een tegenslag het hoofd hangen, dit keer werd de rug gerecht. BAS ging door met ‘domineren’ en al snel resulteerde dit in de gelijkmaker van Roy Woud, die via de kluts zijn inzet over de doellijn zag gaan.

Nog voor de rust leek BAS vroegtijdig de wedstrijd in het slot te gooien. Tweemaal was het spits Coen Grafhorst die trefzeker was, waarbij vooral zijn eerste en BAS’ tweede doelpunt van grote schoonheid was. De spits kreeg de bal met zijn rug naar het doel, hij zag dat er ruimte achter hem was en draaide kort weg. Het daaropvolgende schot verdween pardoes in de kruising, waardoor BAS op voorsprong kwam. Leek BAS alles onder controle te hebben, kwam Reaal op slag van rust toch weer terug in de wedstrijd. Opnieuw slordig balverlies werd afgestraft door de Drontenaren, die ineens weer begonnen te geloven in een goed resultaat.

In het tweede bedrijf was het vooral Reaal dat echt gevaarlijk werd. Keeper Bodak en zijn verdediging capituleerden echter niet meer, terwijl Coen Grafhorst op tien minuten van het einde de beslissing forceerde. Een klutsbal kwam voor de voeten van de spits, die met zijn derde doelpunt BAS een broodnodige overwinning bracht. “We waren de bovenliggende partij, maar toch werd Reaal ook echt wel gevaarlijk. Tot het doelgebied speelden we goed, maar daar hield het ook op. Veel kansen kregen we niet, gelukkig speelde onze defensie vandaag prima. Daardoor hebben we vandaag uiteindelijk gewonnen”, zegt Aernaudts.

Volgende week speelt BAS opnieuw een uitwedstrijd in Dronten, dan is asv Dronten E2 de tegenstander. Aanvang op het Burgemeester Dekker Sportpark is om 8.30 uur.