BAS JO11-1 - OWIOS E2 : 4-2

BAS JO11-1 4 - 2 (2 - 0) OWIOS E2
7-9-2013

BAS wint laatste bekerwedstrijd van Owios

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander van vandaag was Owios. Die net als BAS beide wedstrijden hiervoor hadden verloren. Wie van de beide clubs zou de eer redden en toch nog een overwinning pakken voordat de competitie gaat beginnen.
Alleen Furkan was afwezig. En gelukkig was Stijn weer terug na een blessure.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Kregen gelijk wat kleine kansjes die er helaas niet in gingen. Achterin hadden Bram en Jurre het onder controle. Gaven in de beginfase geen kans weg en hadden het niet moeilijk met hun tegenstanders. We speelde veel via de balvaste spits van vandaag, dat was Justin. Die hield de bal vaak goed vast zodat Cas bij kon sluiten en we tot kansen konden komen. Na een kwartier kwam de 1-0 op een gelukkige manier. Justin ging aan de wandel en leek vanuit een onmogelijke hoek proberen te scoren, maar door een fout van de keeper was de bal helemaal over de doellijn. Niet veel later was het al 2-0. Dit keer door een prachtige aanval. Eerst goed combinatiespel over links. Cas zag Yassir vrij staan om rechts en die kon 1 op 1 met de keeper komen. Daar had Yassir geen moeite mee en maakte de terechte 2-0. De ingevallen Mike kreeg in 1 minuut 2 kansen. Het waren moeilijke kansen. De eerste was een kopbal uit de corner. Die kopte hij maar net over. Toen de keeper van Owios de bal weer hervatte kwam die bij Mike terecht. Die de bal op zijn hoofd liet vallen en daarna in één keer op goal schoot. Helaas voor Mike kwam zijn schot op de lat te recht. De rebound van Justin werd goed gepakt door de keeper. Owios had ondertussen een paar kleine kansen gekregen, maar werden telkens goed tegen gehouden door Stijn. 2-0 was de terechte tussenstand.

De 2e helft was nog maar net begonnen of het werd al 2-1. Een prachtige goal van de Owios aanvaller. Die de bal hoog in het goal schoot en Stijn kansloos liet. Iedereen leek wel een beetje geschrokken hiervan te zijn, want ineens lukte niks meer en werd Owios gevaarlijker. Het leidde in eerste instantie nog niet tot de gelijkmaker. Waar we in de 1ste helft de bal makkelijk in de ploeg konden houden hadden we daar in de 2e helft heel veel moeite mee. Ballen werden blind naar voren geschoten waar niemand stond en zodoende had Owios telkens balbezit. Dat leidde tot een paar goeie kansen, maar telkens stond daar de goed keepende Stijn. Paar minuten voor tijd kwam de gelijkmaker er toch. In een counter scoorde Owios van dichtbij de 2-2. Daarna volgde een spannende slotfase waar het spel op en neer ging. In de counter met Yassir kregen we een goede kans. Die er niet in ging maar kregen we wel een corner. Yassir zag goed dat ze bij Owios niet helemaal wakker waren en gaf de bal snel voor. Daar stond Justin helemaal vrij. Die niet nadacht en de bal keihard tegen de touwen knalde. Dat betekende de 3-2 voor BAS en het 2e doelpunt van Justin in de wedstrijd. Niet veel later kwam de 4-2 ook op het scorebord. Na een actie van Yassir kwam de bal via wat geklungel bij Cas terecht. Die oog in oog met de keeper niet faalde en de beslissing maakte in de wedstrijd. Bij kwam er nog de slagroom op de taart voor Justin. Een goed schot met links werd gekeerd door de keeper. Die daardoor een hattrick van Justin voorkwam. Verder gebeurde er niks meer en pakte BAS een terechte overwinning op Owios. De jongens lijken klaar voor de competitie die volgende week begint.

Man van de wedstrijd: Cas Groot Koerkamp