DSV '61 E1 8 - 4 (3 - 3) BAS JO11-1
21-9-2013
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS verliest ook 2e competitiewedstrijd.

Na een leuke teamavond op de vrijdagavond stond vandaag de 2e competitiewedstrijd op het programma. We speelde uit bij DSV’61 uit Doornspijk. Ook DSV’61 had de eerste wedstrijd verloren en wou net zoals BAS zich verpakken van hun eerste wedstrijd. Iedereen was mooi op tijd aanwezig waardoor we op tijd weg konden richting Doornspijk. Daar aangekomen werd al gelijk mede gedeeld dat we op kunstgras moesten spelen.

Vorige week begonnen we nog erg slecht aan de eerste helft. Vandaag was dat anders. De jongens hadden er zin in en zaten er in het begin bovenop. Toch scoorde DSV’61 het eerste doelpunt. Door het midden uit verdedigen werd door de spits uit Doornspijk afgestraft en zo stond het 1-0. Een flinke domper aangezien er goed werd gevoetbald. Niet veel later kwam dan ook de terechte gelijkmaker. Via Mike kreeg Cas de bal bij Yassir op rechts. Die op snelheid zijn mannetje voorbij ging en hard raak schoot. 1-1. Niet veel later bijna een zelfde situatie, alleen nu kapte Yassir de bal af en legde hem af op de vrijstaande Justin die hem met links in het doel schoot. 1-2. Wat ook een terechte tussenstand was. Vaak zochten we Yassir die veel ruimte kreeg van DSV’61. Hij kwam vaak zijn mannetje voorbij, alleen die was het nu een keer zat toen Yassir er voorbij was en schopte hem onderuit. De scheidsrechter gaf alleen een vrije trap. Gelukkig was de coach van DSV’61 zo netjes om zijn speler te wisselen omdat zoiets echt niet kon. Vlak na dat incident werd het nog 1-3. Het was weer Yassir die over rechts door kwam. Ditmaal legde hij de bal terug op Bram. Die met een geplaatste bal voor een 1-3 tussenstand zorgde. Dit leek ook de ruststand te worden. Totdat het fout ging achterin. Weer door het midden uit verdedigen en daarna niet goed ingrijpen werd weer afgestraft door de spits van DSV’61. 2-3. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Na een mooie actie over links schoot DSV’61 de 3-3 binnen vlak voor rust. Een flinke dreun zo vlak voor rust. Iets wat de jongens niet verdiende, want ze speelde een hele goede eerste helft.

De 2e helft was nog niet begonnen of het stond al 4-3. Het ging weer fout doordat er door het midden werd uit verdedigd. Weer strafte DSV’61 het af en stonde we achter. We kregen geen grip meer op de wedstrijd en al snel werd de 5-3 ook gemaakt. Daarna leken we weer wat in de wedstrijd te komen en kregen we wat kleine kansen. De beslissing werd alleen gemaakt door DSV’61. Het was alleen wel een discutabel doelpunt. De bal leek een meter over de achterlijn, iedereen van BAS stopte er al mee. Alleen de spits van DSV’61 ging verder en schoot de 6-3 binnen. De scheidsrechter had het niet gezien. Was ook moeilijk aangezien die op de middenlijn stond, maar dan had die het aan de spelers en de mensen achter het goal kunnen zien dat de bal uit was. Ook de spits van DSV’61 was verbijsterd dat die verder mocht aangezien zijn reactie na de wedstrijd. Hij antwoordde op de vraag of hij nog gescoord had het volgende: Ja, alleen de bal was eerst dik achter. Wat geluk dus aan DSV’61 zijde en pech voor ons. Het was de beslissing in de wedstrijd. Toch bleven de jongens ervoor gaan om nog te scoren. Dat lukte ook. Yassir met een prachtige solo actie zorgde voor de 6-4. Eventjes was er weer hoop, maar dat werd snel alweer de kop in gedrukt. Het was weer een foutje aan onze zijde die werd afgestraft door DSV’61. 7-4. Het werd uiteindelijk ook nog 8-4 en dat was dan ook de uitslag. Een ruime nederlaag die niet nodig was, als we de goal wat minder makkelijk weggeven komen de punten vanzelf wel. We kregen van de coach van DSV’61 nog wel de complimenten over ons spel. Dat moeten we meenemen naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen Hulshorst.

Man van de wedstrijd: Yassir Mizhar