BAS JO11-1 - Hulshorst E1 : 7-3

BAS JO11-1 7 - 3 (3 - 2) Hulshorst E1
28-9-2013, 09:00 uur

BAS pakt eerste overwinning van seizoen.

Vandaag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was Hulshorst E1. Die hadden nog maar 1 wedstrijd gespeeld. Na een goede trainingsweek was vandaag iedereen weer aanwezig. Voor de wedstrijd werd Bram genoemd tot aanvoerder. Er werd voor de wedstrijd gezegd agressief te startte aan de wedstrijd aangezien dat de laatste weken het probleem was.

Dat leek ook zo te gebeuren, want wij kregen de eerste kans. Het was een actie vanaf rechts van Yassir. Die zijn schot op de paal zag eindigen. Toch kwamen we weer op achterstand. Een corner werd niet goed verwerkt en kon de speler van Hulshorst vrij inschieten. Die raakte de bal perfect en schoot hem netjes binnen. Een achterstand waar we van te voren voor gewaarschuwd waren en toch gebeurd het weer. Net als vorige week pakte de spelers het daarna goed op, want binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Het was een actie op rechts van Yassir en die zag zijn voorzet binnen gewerkt worden door Furkan. Die vandaag vanaf het begin scherp was en tot dan een prima wedstrijd speelde. Na de gelijkmaker gingen we opzoek naar de voorsprong. We kregen enkele goede kansen die er helaas niet ingingen. Toch viel de 2-1 wel. Het was weer Yassir met een actie over rechts. Die de bal zo neer legde dat Furkan hem niet meer kon missen. En dat deed die dan ook niet. Het was een terechte voorsprong, want er werd goed samen gespeeld en er was bij iedereen veel inzet. Niet veel later viel ook nog de 3-1. Dit keer was het andersom. Een actie van Furkan kwam uiteindelijk bij Yassir terecht. Die met links de bal in de hoek schoof en voor een comfortabele 3-1 voorsprong zorgde. Dat leek het tenminste, aangezien het spel goed was en er bijna niks werd gegeven. Toch werd het vlak voor rust nog 3-2. Balverlies op het middenveld van Yassir zorgde ervoor dat Hulshorst snel omschakelde en scoorde. Even sloop er angst in het team, want vorige week stonden we ook 3-1 voor en toen ging het vlak voor rust nog verkeerd en stond het 3-3. Dit keer werd de voorsprong wel tot aan de rust vast gehouden. In de rust werd gezegd dat er goed gespeeld werd alleen dat we achterin wel moesten opletten, want soms werd er nog te veel ruimte weggeven waarna Hulshorst goed gebruik van maakte.

Na rust begonnen we goed. Veel balbezit en het via de combinatie te zoeken. Er werd bijna geen lange bal gespeeld, dus dat was goed om te zien. Dat werd uiteindelijk ook beloond met de 4-2. Het was een actie over rechts van Justin. Die Furkan vrij zag staan en die faalde niet en scoorde zijn derde van de wedstrijd. We gingen opzoek naar de 5-2. Toch viel de goal aan de andere kant totaal uit de lucht vallen. Er werd bijna niks weggeven in de 2e helft alleen bij de 4-3 zaten we toch even te slapen. De spits van Hulshorst wist daar wel raad mee en schoof de bal langs Cas het doel in. En zo was het toch weer spannend, terwijl dat totaal niet nodig was. Maar ook nu lieten de spelers zich niet van de wijs brengen, want uit een uitzichtloze situatie wist Furkan zich knap vrij te spelen en de bal voor te geven. Die leek aan iedereen voorbij te gaan, alleen kwam daar Justin aan gesprint die niet nadacht en de bal hard binnenschoot. 5-3. Weer was het gat 2 doelpunten alleen nu het uitbreiden en niet weer een goal weggeven. Dat gebeurde ook niet. Een individuele actie van Yassir verdween achter de keeper van Hulshorst. 6-3. Dit was dan eindelijk de beslissing. Een dik verdiende voorsprong, want de jongens speelde een goede wedstrijd en zag die beloond worden met een aantal mooi aanvallen en goals. Het slotakkoord was ook voor ons. Het was Justin met een actie over rechts. Hij zag Yassir vrij staan voor de goal. Die passeerde zijn mannetje en kwam samen met Mike en Niek voor de goal. Yassir die met 2 assists al goed bezig was ging dit keer voor eigen succes. Dit lukte hem ook en scoorde zijn derde goal van de wedstrijd. Een mooi einde van een hele goede wedstrijd. 7-3 was dan ook een mooie en dik verdiende uitslag. De eerste overwinning van het seizoen. Een knappe prestatie van de ploeg en ze verdiende het ook. Iedereen was vandaag scherp en ze hadden allemaal 100% inzet. Zo zie je dat je met veel inzet en de bal rond laat gaan ver kan komen. Volgende week wacht er een wedstrijd tegen Zeewolde. Die ploeg heeft uit 3 wedstrijden 9 punten. Dus wacht er volgende week een moeilijke wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Furkan Genc