Zeewolde E3 4 - 2 (1 - 1) BAS JO11-1
5-10-2013
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Onnodige nederlaag in Zeewolde

Zaterdag stond er een wedstrijd tegen Zeewolde E3 op het programma. Op papier een lastige tegenstander, want Zeewolde had alles nog gewonnen. Met een complete selectie gingen we richting Zeewolde. Dit keer stond Cas op goal, aangezien dit van de week een klein ongelukje had gehad op de fiets.

Vanaf het begin was duidelijk dat de jongens er zin in hadden en ze vol voor de overwinning wouden gaan. Het resulteerde nog niet tot grote kansen. De mogelijkheden waren er wel, maar de durf om een keer van afstand te schieten was er niet. Uit één van de spaarzame uitbraken kwam Zeewolde een goede kans. Die werd gekeerd door Cas, gevolg was wel dat ze een corner kregen. En net zoals een week geleden waren we daar niet scherp en schoot de Zeewolde aanvoerder de 1-0 binnen. Lang stond die stand niet op het scorebord, want uit een corner van Mike schoot Justin met links de 1-1 binnen. Een meer dan terechte tussenstand. Vlak daarna leek Bram de 1-2 te maken. Alleen hij zag zijn schot op de paal eindigen en daarna weggewerkt worden. We bleven de betere kansen krijgen. Nu leek Niek 1 op 1 met de keeper te komen, alleen werd dit uitstekend verdedigd door de verdediger van Zeewolde. Vlak voor rust kreeg Zeewolde nog een paar goede kansen, alleen zij vonden telkens Cas op hun weg. Die af en toe wat ruzie had met de bal, maar de bal telkens in 2e instantie nog had. Een 1-1 ruststand was uiteindelijk een beetje teleurstellend aangezien we het betere van het spel hadden. In de rust werd dan ook gezegd op deze manier door te gaan.

Zo goed als we de eerste helft begonnen zo slecht begonnen we de 2e helft. Binnen 3 minuten na rust kreeg Zeewolde meerdere corners achter elkaar. Gelukkig was iedereen nu wel wakker en ging er geen eentje in. Toch viel de 2-1 wel. En gezien de 2e helft was dat ook terecht. Uit een corner werd de 2-1 binnen gekopt. Weer stonden we niet op te letten en zodoende kon de Zeewolde speler vrij inkoppen. We kregen maar geen grip op de wedstrijd en Zeewolde kreeg kans op kans om de wedstrijd te beslissen. Dat leken ze dan ook te doen. Na slecht weg werken schoot de Zeewolde middenvelder van afstand raak. Cas was kansloos en zo stond het 3-1. Even later leek Cas het veld te moeten verlaten na een trap in zijn gezicht, maar op de vraag of die gewisseld wou worden zei die zonder enige twijfel “nee”. Niet veel later viel ook nog de 4-1. Na half ingrijpen achterin werd het voor de spits van Zeewolde een koud kunstje om te scoren. Dit zou dan toch wel de beslissing moeten zijn, maar BAS toonde in de laatste 10 minuten nog veerkracht. Na een prachtige actie maakte Yassir de 4-2. Op eigen houtje ging die 3 man voorbij en schoot raak. Niet veel later was het weer een actie van Yassir en de bal perfect neerlegde voor Justin. Die bedacht zich niet en schoot gelijk op goal, helaas ging zijn inzet net naast. Het was een goede mogelijkheid om het nog spannend te maken, maar dat gebeurde niet. Niet veel later kreeg Yassir ook nog een kans om de stand naar 4-3 te brengen. In plaats van de bal opzij te leggen naar de vrijstaande Furkan en Justin schoot Yassir zelf en zag die zijn schot in het zijnet gaan. Verder gebeurde er niks meer en werd alweer de 3e nederlaag van het seizoen geleden, maar ditmaal konden we wel wat met de nederlaag. In de eerste helft werd namelijk heel aardig gevoetbald. Dit moeten we meenemen naar volgende week. Dan spelen we thuis de derby tegen Swift’64.

Man van de wedstrijd: Cas Groot Koerkamp