BAS JO11-1 3 - 7 (0 - 5) Swift '64 E1
12-10-2013, 09:00 uur

Zwak BAS kansloos tegen Swift'64

Vandaag stond er een competitiewedstrijd tegen Swift’64 E1 op het programma. Die hadden tot nog toe 2 punten verzameld in de competitie. Iedereen was weer aanwezig, alleen was Yassir niet helemaal fit. Hij had van de week zijn voet tussen zijn spaken gehad en had nog last van zijn voet. Hij begon daarom ook op de bank.

Het begin was veel belovend. We hadden de controle over de wedstrijd, alleen werden er niet echt kansen gecreëerd. De controle hadden we alleen niet zolang als we hadden gehoopt, want binnen 10 minuten kwamen we dan toch op achterstand. De spits van Swift’64 zag een gat in de verdediging bij ons en ging op volle snelheid op Stijn af, de spits had daar geen moeite mee en scoorde de 0-1. Toen waren we even van slag af. We werden slordig in de passing, de bal in de ploeg houden wou bijna niet. Swift’64 werd daardoor ook erg gevaarlijk. Ze scoorde daardoor ook binnen 5 minuten 2 keer waardoor er ineens een 0-3 tussenstand op het scorebord stond. Na de 0-3 kregen we weer wat grip op de wedstrijd en kregen we een mooie gelegenheid om de achterstand te verkleinen. Na een overtreding op Furkan kregen we een penalty. De ingevallen Yassir ging achter de bal staan en dacht de bal er wel even in te schieten. Dit bleek toch wat moeilijker dan gedacht, Yassir schoot over. Er werden nog een paar kansen gecreëerd, maar ook die gingen er niet in. Swift’64 was in de omschakeling telkens gevaarlijk, mede door een ver uittrappende keeper maakte ze het onze verdediging constant lastig. Daardoor viel ook de 0-4. De 0-5 viel niet veel later. Een ingooi door het midden werd door de spits zonder moeite afgestraft. Een meer dan verdiende ruststand. Swift’64 was nu eenmaal wat scherper met alles.

In de 2e helft ging het allemaal iets beter. We kregen namelijk ook de eerste grote kans. Het was een prachtige actie van Yassir, hij omspeelde iedereen alleen zag zijn inzet net van de lijn af worden gehaald door een verdediger. Het zat dus ook niet mee vandaag. Maar ook Swift’64 had in de 2e helft moeite om de bal erin te krijgen. De velen kansen die ze kregen werden niet benut, misschien was de scherpte er een beetje af aangezien ze al dik voor stonden. Uiteindelijk scoorde ze nog wel 2 keer, daar mochten we echt niet over klagen want dat had veel meer kunnen zijn. Toch hadden de jongens nog even geloof in een goede afloop. Na 2 snelle goals achter elkaar, van Furkan (assist Justin) en Yassir stond het ineens 2-5. Maar Swift’64 stelde al snel weer orde op zaken en besliste de wedstrijd als die het al niet was definitief. De uitslag in de 2e helft was nog wel in het voordeel voor ons, want na een mooie aanval werd het 3-7. Een prachtige voorzet van Justin werd binnen gekopt door Furkan. Een iets betere 2e helft, maar er mag vandaag wel gesproken worden over een slechte prestatie van het hele team. Niemand haalde het niveau dat ze moesten halen en was de inzet in de eerste helft dramatisch. Zo zie je maar weer hoe belangrijk inzet is.

Volgende week is er geen wedstrijd. Dus hebben we 2 weken de tijd om hier iets aan te doen. Over 2 weken is SVL de tegenstander.